• Home
  • Rôzne
  • Podpecníky s kyslou smotanou a slaninou.
0 0
Podpecníky s kyslou smotanou a slaninou.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

CESTO
1 kg Polohrubá múka
2 ks Vajcia
150 g Maslo
500 ml Mlieko
1 pl Cukor
1 ks Čerstvé droždie
p.ch. Soľ
p.p. Bračová masť
PLNKA
500 ml Kyslá smotana
250 g Udená slanina
p.ch. Čierne korenie

Podpecníky s kyslou smotanou a slaninou.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • PLNKA

Popis

Zdieľať

Slovenska kuchyňa starých mám, ponúka veľa chutných a zaujímavých receptov, ktoré sa zachovali dodnes. Jedným z nich sú aj podpecníky s kyslou smotanou a slaninkou. Chutné a chrumkavé cesto s upečenou prerastenou slaninkou je jednoducho mňamka.

(Visited 1 665 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Rúru predhrejeme na 190 °C. V mise z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Premiešame a necháme pri izbovej teplote odležať.

2
Hotovo

Medzitým vo väčšej mise premiešame múku, vajíčka, maslo a soľ. Kvások pridáme do veľkej misy k cestu, vymiesime a necháme približne hodinu kysnúť pod utierkou na teplom mieste.

3
Hotovo

Slaninku nakrájame na menšie kúsky. Na vymastený plech dáme najskôr vykysnuté cesto, potrieme kyslou smotanou, posypeme slaninkou a čiernym korením. Pečieme asi 45 minút, kým cesto krásne nezozlatne.

Lydia

Predošlý
Úžasné rezy so šľahačkou.
Ďalší
Plnená bravčová roláda.
Predošlý
Úžasné rezy so šľahačkou.
Ďalší
Plnená bravčová roláda.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here