0 0
Chutný tradičný sýty pokrm zo zemiakov.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Zemiaky
150 g Udená slanina
500 g Kyslá kapusta
1 ks Cibuľa
p.ch. Bračová masť
p.ch. Soľ, korenie

Chutný tradičný sýty pokrm zo zemiakov.

Kuchyňa:
  • Porcie 5
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Jednoduché tradičné jedlo, zemiaky s kyslou kapustou a slaninkou. Chutné a sýte jedlo.

(Visited 2 727 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky uvaríme v šupke v solenej vode. Po uvarení necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky.

2
Hotovo

Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a opečieme na rozhorúčenej bravčovej masti. Následne pridáme cedenú kapustu a dusíme do mäkka. Podľa potreby môžeme podlievať vodou alebo šťavou z kyslej kapusty. Nakoniec dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

3
Hotovo

Slaninku si nakrájame na kocky a popražíme na troške masti.
Zemiaky premiešame s kyslou kapustou a rozdelíme na taniere. Posypeme opraženou cibuľkou a môžeme podávať.

4
Hotovo

Lydia

Predošlý
Slovenský bryndzový demikát
Ďalší
Vynikajúca kapustová polievka z Oravy.
Predošlý
Slovenský bryndzový demikát
Ďalší
Vynikajúca kapustová polievka z Oravy.