0 0
Chutný tradičný sýty pokrm zo zemiakov.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Zemiaky
150 g Udená slanina
500 g Kyslá kapusta
1 ks Cibuľa
p.ch. Bračová masť
p.ch. Soľ, korenie

Chutný tradičný sýty pokrm zo zemiakov.

Cuisine:
  • Serves 5
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Jednoduché tradičné jedlo, zemiaky s kyslou kapustou a slaninkou. Chutné a sýte jedlo.

(Visited 2 220 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Zemiaky uvaríme v šupke v solenej vode. Po uvarení necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky.

2
Done

Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a opečieme na rozhorúčenej bravčovej masti. Následne pridáme cedenú kapustu a dusíme do mäkka. Podľa potreby môžeme podlievať vodou alebo šťavou z kyslej kapusty. Nakoniec dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

3
Done

Slaninku si nakrájame na kocky a popražíme na troške masti.
Zemiaky premiešame s kyslou kapustou a rozdelíme na taniere. Posypeme opraženou cibuľkou a môžeme podávať.

4
Done

Lydia

previous
Slovenský bryndzový demikát
next
Vynikajúca kapustová polievka z Oravy.
previous
Slovenský bryndzový demikát
next
Vynikajúca kapustová polievka z Oravy.