0 0
Sýte fašírky s kapustou a slaninkou.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
FAŠÍRKY
700 g Zemiaky
50 g Tvrdý syr
4 pl Maslo
1 ks Vajcia
4 pl Hladká múka
p.ch. Soľ
DUSENÁ KAPUSTA
300 g Kyslá kapusta
1 ks Cibuľa
100 g Udená slanina

Sýte fašírky s kapustou a slaninkou.

Kuchyňa:
  • Porcie 3
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • FAŠÍRKY

  • DUSENÁ KAPUSTA

Popis

Zdieľať

Ďalšie krásne jednoduché, domáce jedlo z troch obľúbených ingrediencií Slovákov. Ako vždy kombinácia zemiakov, kyslej kapusty a slaninky je jednoducho bezkonkurenčná.

(Visited 210 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kocky, vložíme do hrnca, osolíme, zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka.
Keď sú zemiaky mäkké, scedíme ich a pridáme maslo. Spolu premiešame a vidličkou ich popučíme na kašu.

2
Hotovo

Následne primiešame múku, na jemno nastrúhaný syr, podľa chuti dosolíme, a keď zemiaky trochu vychladnú, zapracujeme do nich aj celé vajíčko.

3
Hotovo

Zo zmesi na pomúčenej doske pomocou dlaní tvarujeme kruhy s priemerom asi 7 cm a hrúbkou asi 1 cm.

4
Hotovo

Zemiakové fašírky opekáme na troche rozpusteného masla a oleja do zlato hneda (zhruba 3 minúty každú stranu). Kto chce, môže fašírky opražiť napríklad aj na bravčovej masti.

5
Hotovo

Na dusenú kapustu si premyjeme kyslú kapustu a necháme od kvápať.

6
Hotovo

Medzitým na dne hrnca popražíme na drobné kocky nakrájanú slaninku. Keď bude dostatočne chrumkavá odoberieme ju z hrnca a na výpeku speníme nasekanú cibuľku.
Pridáme kapustu, zalejeme asi deci vody a dusíme do mäkka, prípadne dosolíme.

7
Hotovo

Na tanier potom servírujeme hrsť kapusty, horúce fašírky a všetko zasypeme chrumkavou slaninkou.

Dobrú chuť !!!

Lydia

Predošlý
Rýchly hotdog na paličke
Ďalší
Úžasne marinovaná panenka
Predošlý
Rýchly hotdog na paličke
Ďalší
Úžasne marinovaná panenka