• Home
  • Rôzne
  • Kysnuté plnené pagáče v okrúhlej forme
0 0
Kysnuté plnené pagáče v okrúhlej forme

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
250 g Polohrubá múka
20 g Čerstvé droždie
0,5 l Olej
1 čl Kryštálový cukor
1,5 dcl Mlieko
p.ch. Soľ
PLNKA
2 ks Zemiaky
1 ks Strúčiky cesnaku
0,5 ks Cibuľa
5 dkg Udená slanina
1 čl Čierne korenie
1 čl Majorán
p.ch. Soľ

Kysnuté plnené pagáče v okrúhlej forme

Kuchyňa:
  • Porcie 8
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • PLNKA

Popis

Zdieľať

Chutné pagáče z kysnutého cesta, plnené zemiakovo – slaninovou plnkou. Ak máte radi viac cesnaku, stačí po upečení pagáč potrieť roztlačeným cesnakom v oleji, prípadne posypať soľou a kmínom.

(Visited 355 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Pripravíme si kvások . Do malej misky si dáme droždie, 1 ĆL kryšt. cukru, medzi prsty múky a 1/2 dl vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do veľkej misky dáme polohrubú múku, soľ, olej pridáme kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 25 - 30 minút prikryté utierkou.

2
Hotovo

Plnka: Uvaríme zemiaky v osolenej vode. Scedíme vodu, roztlačíme ich na kašu. Cibuľku osmažíme na troške oleji pridáme slaninu a osmažíme. Dáme do zemiakovej kaše. Ešte pridáme postrúhaný strúčik cesnaku,korenie, majoránku. Všetko riadne vymiešame na hladkú kašu

3
Hotovo

Vymastíme formu tukom, dáme na ňu cesto,na ktoré dáme plnku-zemiakovú kašu. Zatočíme celé cesto kolom dokola, tak ako na buchtu.

4
Hotovo

Roztiahneme cesto po povrchu rukami po celom obvode formy. Jemne uhladíme celý vrch.

5
Hotovo

Zoberieme ostrý nôž a spravíme mriežku na povrchu cesta. Necháme ešte pod-kysnúť, asi tak 10 minút. Vrch pomastíme olejom.

6
Hotovo

Dáme piecť na 180 stupňov do vyhriatej . trúby na 35-40 minút. Upečené pomastíme olejom.

Lydia

Predošlý
Výborne lokše s kyslej kapusty ako od babičky.
Ďalší
Slovenský bryndzový demikát
Predošlý
Výborne lokše s kyslej kapusty ako od babičky.
Ďalší
Slovenský bryndzový demikát