0 0
Čevabčiči s varenými zemiakmi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Mleté bravčové mäso
250 g Udená slanina
3 ks Strúčiky cesnaku
1 ks Cibuľa
2 ks Vajcia
p.ch. Petržlenová vňať
p.ch. Rasca
p.ch. Majorán
p.ch. Mletá červená paprika
p.p. Olej
1 pl Bračová masť
1 ks Zemiaky

Čevabčiči s varenými zemiakmi

Kuchyňa:
  • Porcie 10
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Jednoduchá príprava chutného a sýteho jedla. Vhodné na horúce letné dni.

(Visited 383 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Slaninu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti. Potom pridáme slaninu a restujeme 5 min. Nakoniec pridáme 1 ČL mletej rasce, 1 ČL majoránky, 2 ČL červenej mletej papriky a nasekaný cesnak. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a krátko zarestujeme.

2
Hotovo

V miske si zmiešame mleté mäso, vajcia, nasekanú petržlenovú vňať, cibuľovo – slaninovú zmes (vychladnutú). Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Dobre premiešame

3
Hotovo

Z mäsovej zmesi tvarujeme valčeky – čevabčiči, ktoré sprudka opečieme na panvici zo všetkých strán – 1 min. Keď je mäso opečené, podlejeme 1 dcl vody a dusíme 5 min.

4
Hotovo

Čevabčiči servírujeme s varenými zemiakmi (zemiaky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky a uvaríme domäkka v osolenej vode), horčicou a najemno nasekanou cibuľou.

Lydia

Predošlý
výborné palacinky s chutnou marhuľovou omáčkou.
Ďalší
Sladký nepečený koláč Halva
Predošlý
výborné palacinky s chutnou marhuľovou omáčkou.
Ďalší
Sladký nepečený koláč Halva