Directions
Jednoduchý a nenáročný recept. Vláčne, jemne kyslé a vďaka koreninám a kapuste krásne voňavé placky, ktorým sa nedá odolať.Hotové lokše potrieme rozpusteným maslom a podávame ešte teplé.
Steps
1
Done
|
Na pracovnú dosku vysypeme múku a premiešame ju s koreninami – soľ, rasca, čierne korenie a majorán. |
2
Done
|
Pridáme umytú a dobre odkvapkanú kyslú kapustu a celé vajíčko. |
3
Done
|
Rukami vypracujeme hladké cesto (ak by bolo moc tuhé pridáme trochu vody alebo šťavy z kapusty). |
4
Done
|
Cesto necháme prikryté odpočívať cca 15 minút. Potom ho vyvaľkáme na valec a rozdelíme na cca 10 častí. |
5
Done
|
Z každej na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme placku o hrúbke cca 5 mm a opekáme na suchej platni či panvici do ružova. |
6
Done
|
Hotové lokše potrieme rozpusteným maslom a podávame ešte teplé. |