0 0
Chutný prívarok zo žltého hrachu.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Hrach žltý
1,5 l Voda
2 čl Soľ
0,5 čl Čierne korenie
200 ml Mlieko
30 g Hladká múka
4 ks Strúčiky cesnaku
p.ch. Cibuľa
p.p. Olej

Chutný prívarok zo žltého hrachu.

Cuisine:
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.

(Visited 822 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Hrach vysypeme na stôl a preberieme, odstránime z neho prípadné nečistoty či kamienky.

2
Done

Vsypeme ho do hrnca, zalejeme vodou, vodu zlejeme, takto hrach pár krát premyjeme. Nakoniec pridáme vodu v predpísanom množstve v ktorej ho varíme. Pridáme soľ a korenie. Varíme do zmäknutia, cca 60 minút. Použitie sušeného poleného hrachu nám umožňuje variť prívarok z neho bez predchádzajúceho viac hodinového namáčania.

3
Done

Po uvarení hrach dobre rozmixujeme. V mlieku rozmiešame dohladka múku, prilejeme ju k hrachu, prevaríme. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, a podľa chuti ešte dosolíme, prípadne okoreníme.

4
Done

Cibuľu očistíme, opražíme ju do červena na oleji. Hrachový prívarok ňou pri podávaní posypeme.

Lydia

previous
Chrumkavé banánové šišky.
next
Jednoduchý šalát z krabých tyčiniek.
previous
Chrumkavé banánové šišky.
next
Jednoduchý šalát z krabých tyčiniek.