0 0
Chutná pečená dobrota zo západu – Sejkory

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Zemiaky
100 g Údené mäso
2 ks Cibuľa
4 ks Strúčiky cesnaku
1 šálka Cmar
2 pl Zemiakový škrob
2 pl Bračová masť
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Rasca mletá
p.ch. Majorán

Chutná pečená dobrota zo západu – Sejkory

Kuchyňa:
  • Porcie 8
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Zemiaková baba, haruľa či podlesník prichádza tentokrát od našich západných susedov, z Krkonôš. Pripravuje sa zo zmesi varených i surových zemiakov a miesto vajec sa pridáva kyslé mlieko alebo jogurt.

(Visited 497 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky ošúpeme, opláchneme a tretinu z nich pokrájame na kocky a dáme variť do posolenej vody. Zvyšok zemiakov postrúhame za surova, vytlačíme z nich vodu a vložíme do misky.

2
Hotovo

Údeninu (v našom prípade údenú krkovičku) pokrájame na malé kocky a popražíme na lyžici rozpálenej masti.

3
Hotovo

Mäso aj s omastkom primiešame do cesta, pridáme cmar, zemiakový škrob a podľa chuti koreniny.

4
Hotovo

Plech alebo pekáč vymastíme bravčovou masťou, cesto doň navrstvíme a rovnomerne rozotrieme (lepšia je tenká vrstva).
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút a hodinu.

5
Hotovo

Podávame s kyslým mliekom.

Lydia

Predošlý
Jednoduchý šalát z krabých tyčiniek.
Ďalší
Chutná špaldová knedľa
Predošlý
Jednoduchý šalát z krabých tyčiniek.
Ďalší
Chutná špaldová knedľa