0 0
Bravčové mäso s haluškami.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bravčové mäso s haluškami.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • PRÍPRAVA MÄSA

  • HALUŠKY

Popis

Zdieľať

Sklárske mäso na šťave s haluškami. Jednoduché a sýte jedlo pre všetkých hladošov. Mäso z bravčového pliecka, udusené na leči, ak máte radi pikantnejšie pridajte viac štipľavej mletej papriky, ak nie použite sladkú mletú papriku.

(Visited 1 712 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na rozpálenej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania krátko popražíme. Potom pridáme lečo, korenie, sladkú aj štipľavú papriku, rascu, soľ a pretlak. Premiešame, prikryjeme a pri miernej teplote dusíme domäkka. Počas dusenia mäso podľa potreby podlievame horúcou vodou.

2
Hotovo

Suroviny na halušky zmiešame, vymiešame cesto a z doštičky hádžeme halušky do vriacej osolenej vody. Uvarené sú, keď vyplávajú na povrch. Halušky scedíme a aby sa nezlepili, vmiešame do nich trochu šťavy z mäsa.

3
Hotovo

Náš tip : Ak sú zemiaky veľmi vodové, môžeme do cesta pridať jedno celé vajce, vtedy sa halušky nerozvaria. Mäso stačí podliať malým množstvom vody, pretože pustí vlastnú šťavu.

4
Hotovo

Lydia

Predošlý
Sladké maslové lievance.
Ďalší
Vločkový zákusok s karamelom a orechmi.
Predošlý
Sladké maslové lievance.
Ďalší
Vločkový zákusok s karamelom a orechmi.