0 0
Jemne krémová, batátová polievka.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
4 ks Bataty
1 ks Cibuľa
2 ks Mrkva
100 ml Šľahačková smotana
2 ks Strúčiky cesnaku
p.ch. Zázvor
2 pl Maslo
1 l Voda
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Slnečnicové semienka
p.ch. Chlieb

Jemne krémová, batátová polievka.

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Keď zakomponujeme krásne sfarbenú zeleninu, ako sú bataty a mrkva, do krémovej polievky a zjemníme ju lahodnou smotanou, tak nám vznikne úžasná dobrota, ktorá navyše dobre vyzerá. Ku dokonalosti ju dovedieme tým, že ju korunujeme chrumkavými krutónmi a voňavými slnečnicovými semienkami. Dobrú chuť.

(Visited 309 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Bataty a mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobno.

2
Hotovo

Chlieb (môže byť pokojne aj starší) nakrájame na kocky a na suchej panvici opečieme. Slnečnicové semienka tiež krátko opečieme na suchej panvici.

3
Hotovo

V hrnci roztopíme maslo, na ktorom popražíme nakrájanú cibuľu a cesnak.

4
Hotovo

Pridáme mrkvu a bataty a krátko opečieme.

5
Hotovo

Ďalej pridáme zázvor a všetko spolu dobre premiešame. Zalejeme horúcou vodou a varíme cca 10 minút.

6
Hotovo

Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a následne pridáme smotanu na šľahanie. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, premiešame a všetko spolu ešte krátko povaríme.

Lydia

Predošlý
Skyr sóda chlieb
Ďalší
Osviežujúca limetková pena.
Predošlý
Skyr sóda chlieb
Ďalší
Osviežujúca limetková pena.