• Home
  • Polievky
  • Tak chutná polievka zo šošovice a zázvoru…
0 0
Tak chutná polievka zo šošovice a zázvoru…

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 ks Cibuľa
150 g Udená slanina
2 ks Strúčiky cesnaku
350 g Šošovica
30 g Zázvor
2 ks Mrkva
2 ks Zeler
2 pl Repkový olej
2 pl Paradajkový pretlak
1 l Vývar
1 čl Kari korenie
1 čl Mletá červená paprika
0,5čl Koriander
0,5 čl Rasca
p.ch. Soľ, korenie
2 pl Jablčný ocot
2 pl Petržlenová vňať

Tak chutná polievka zo šošovice a zázvoru…

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Klasická šošovicová polievka so zázvorom. Kombinácia chuti sa v polievke spoja a vytvoria novú, sladko – štipľavú chuť s jemnou arómou zázvoru. Okrem nich dáme do polievky zeleninu, vývar, údenú slaninu a koreniny. Pred podávaním posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.

 

(Visited 407 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cibuľu, cesnak a zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkvu a zeler olúpeme, zeler nakrájame na 2 cm kúsky a mrkvu na 1 cm kúsky.

2
Hotovo

Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom podusíme cesnak s cibuľou a so zázvorom. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky spolu s paradajkovým pretlakom a krátko opečieme. Primiešame mrkvu so zelerom a zalejeme vývarom. Asi 5 minút povaríme, prisypeme opláchnutú šošovicu a varíme pri miernej teplote asi 15 minút.

3
Hotovo

Polievku ochutíme korením karí, mletou paprikou, koriandrom, rascou, soľou, mletým čiernym korením a octom. Podávame v šálkach ozdobenú vňaťou.

Lydia

Predošlý
Slané- Hokkaido krekry
Ďalší
výborné palacinky s chutnou marhuľovou omáčkou.
Predošlý
Slané- Hokkaido krekry
Ďalší
výborné palacinky s chutnou marhuľovou omáčkou.