0 0
Hŕstková polievka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
3 l Voda
50 ml Olej
50 g Cibuľa
50 g Hladká múka
50 g Hrášok
20 g Soľ
50 g Suchá fazuľa
50 g Šošovica
50 g Jačmenné krúpy
300 g Zemiaky
100 g Zelenina
10 g Strúčiky cesnaku
p.ch. Mletá červená paprika

Hŕstková polievka

Kuchyňa:
  • Porcie 8
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Vďačná sýta klasická polievka, akú varievali ešte naše babičky. Výborná aj ako hlavný chod s krajcom chleba. Hŕstková polievka je nielen hustá, ale vďaka svojmu zloženiu aj výživná.

(Visited 663 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V neosolenej vode necháme cez noc namočené strukoviny, každú zvlášť.

2
Hotovo

Na druhý deň vodu zlejeme a strukoviny prepláchneme čistou vodou. Na oleji orestujeme v hrnci na jemno nakrájanú cibuľu, zasypeme múkou a urobíme zásmažku. Prípadne použijeme na zásmažku aj mletú červenú papriku.

3
Hotovo

Zalejeme studenou vodou a dáme variť najskôr fazuľu a hrach, neskôr šošovicu a krúpy. Pridáme zemiaky, nastrúhanú zeleninu, cesnak, majoránku a znovu povaríme.

4
Hotovo

Hŕstkovú polievku dochutíme podľa chuti soľou a korením.

Lydia

Predošlý
Ananás s melónom
Ďalší
Bravčové kotlety s medom.
Predošlý
Ananás s melónom
Ďalší
Bravčové kotlety s medom.