0 0
Chrumkavo čerstvé pagačíky s bryndzou.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 g Hladká múka
20 g Čerstvé droždie
150 ml Mlieko
1 čl Soľ
1 čl Kryštálový cukor
2 pl Kyslá smotana
200 g Bryndza
100 ml Biely jogurt
2 pl Oškvarky
1 ks Vajcia
100 g Tvrdý syr

Chrumkavo čerstvé pagačíky s bryndzou.

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Slané drobné pečivo nesmie chýbať na žiadnom stole pri oslave, posedení. Bryndzové pagáče patria medzi tento druh občerstvenia. Veríme, že i táto verzia receptu vám bude chutiť.

(Visited 588 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Droždie rozmiešame v 100 ml vlažného mlieka spolu s cukrom a necháme vykysnúť kvások

2
Done

V mise zmiešame preosiatu múku so smotanou a s jogurtom. Pridáme soľ, kvások a postupne aj zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré posypeme múkou, prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť.

3
Done

Vykysnuté cesto premiesime, rozvaľkáme. V mise zmiešame bryndzu so škvarkami, smotanou a natrieme na cesto. Z každej strany cesto preložíme a opäť rozvaľkáme. Tento postup opakujeme niekoľkokrát, aby sa bryndza zapracovala do cesta.

4
Done

Vykysnuté cesto premiesime, rozvaľkáme. V mise zmiešame bryndzu so škvarkami, smotanou a natrieme na cesto. Z každej strany cesto preložíme a opäť rozvaľkáme. Tento postup opakujeme niekoľkokrát, aby sa bryndza zapracovala do cesta.

Lydia

previous
Kura na paprike-klasika ktorá nikdy nesklame.
next
Malé osúchy
previous
Kura na paprike-klasika ktorá nikdy nesklame.
next
Malé osúchy