0 0
Chrumkavo čerstvé pagačíky s bryndzou.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

500 g Hladká múka
20 g Čerstvé droždie
150 ml Mlieko
1 čl Soľ
1 čl Kryštálový cukor
2 pl Kyslá smotana
200 g Bryndza
100 ml Biely jogurt
2 pl Oškvarky
1 ks Vajcia
100 g Tvrdý syr

Chrumkavo čerstvé pagačíky s bryndzou.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Slané drobné pečivo nesmie chýbať na žiadnom stole pri oslave, posedení. Bryndzové pagáče patria medzi tento druh občerstvenia. Veríme, že i táto verzia receptu vám bude chutiť.

(Visited 878 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Droždie rozmiešame v 100 ml vlažného mlieka spolu s cukrom a necháme vykysnúť kvások

2
Hotovo

V mise zmiešame preosiatu múku so smotanou a s jogurtom. Pridáme soľ, kvások a postupne aj zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré posypeme múkou, prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť.

3
Hotovo

Vykysnuté cesto premiesime, rozvaľkáme. V mise zmiešame bryndzu so škvarkami, smotanou a natrieme na cesto. Z každej strany cesto preložíme a opäť rozvaľkáme. Tento postup opakujeme niekoľkokrát, aby sa bryndza zapracovala do cesta.

4
Hotovo

Vykysnuté cesto premiesime, rozvaľkáme. V mise zmiešame bryndzu so škvarkami, smotanou a natrieme na cesto. Z každej strany cesto preložíme a opäť rozvaľkáme. Tento postup opakujeme niekoľkokrát, aby sa bryndza zapracovala do cesta.

Lydia

Predošlý
Kura na paprike-klasika ktorá nikdy nesklame.
Ďalší
Malé osúchy
Predošlý
Kura na paprike-klasika ktorá nikdy nesklame.
Ďalší
Malé osúchy