0 0
Chrumkavé bryndzové buchtičky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
CESTO
300 g Hladká múka
300 g Polohrubá múka
3 ks Vajcia
450 ml Mlieko
1 ks Čerstvé droždie
2 čl Soľ
150 ml Olej
p.ch. Sézamové semiačka
PLNKA
4 ks Zemiaky
300 g Bryndza
100 g Maslo
1 čl Mletá červená paprika
p.ch. Mlieko

Chrumkavé bryndzové buchtičky.

Kuchyňa:
  • Porcie 12
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • PLNKA

Popis

Zdieľať

Koláče z kysnutého cesta pripravené na slano sú skvelé k večernému vínku alebo ako pohostenie pre návštevy. Jedinou nevýhodou je, že zo stola zmiznú rýchlosťou blesku.

(Visited 250 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Vo veľkej mise zmiešame oba druhy preosiatej múky, 2 vajcia, mlieko, droždie, soľ a olej. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste 30 minút kysnúť.

2
Hotovo

Uvarené zemiaky ošúpeme a prelisujeme. V miske zmiešame zemiaky s bryndzou, paprikou a maslom. Podľa potreby rozriedime mliekom a vymiešame dohladka. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme 1/3 plnky. Plát cesta preložíme na tretiny a necháme 15 minút kysnúť. Tento postup dvakrát zopakujeme.

3
Hotovo

Nakoniec cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce alebo trojuholníky. Poprekladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme zvyšným vajcom, posypeme sezamom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.

4
Hotovo

Lydia

Predošlý
Úžasne marinovaná panenka
Ďalší
Domáci Parížsky šalát
Predošlý
Úžasne marinovaná panenka
Ďalší
Domáci Parížsky šalát