0 0
Chrumkavé bryndzové buchtičky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
CESTO
300 g Hladká múka
300 g Polohrubá múka
3 ks Vajcia
450 ml Mlieko
1 ks Čerstvé droždie
2 čl Soľ
150 ml Olej
p.ch. Sézamové semiačka
PLNKA
4 ks Zemiaky
300 g Bryndza
100 g Maslo
1 čl Mletá červená paprika
p.ch. Mlieko

Chrumkavé bryndzové buchtičky.

Cuisine:
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • CESTO

  • PLNKA

Directions

Share

Koláče z kysnutého cesta pripravené na slano sú skvelé k večernému vínku alebo ako pohostenie pre návštevy. Jedinou nevýhodou je, že zo stola zmiznú rýchlosťou blesku.

(Visited 239 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Vo veľkej mise zmiešame oba druhy preosiatej múky, 2 vajcia, mlieko, droždie, soľ a olej. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste 30 minút kysnúť.

2
Done

Uvarené zemiaky ošúpeme a prelisujeme. V miske zmiešame zemiaky s bryndzou, paprikou a maslom. Podľa potreby rozriedime mliekom a vymiešame dohladka. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme 1/3 plnky. Plát cesta preložíme na tretiny a necháme 15 minút kysnúť. Tento postup dvakrát zopakujeme.

3
Done

Nakoniec cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce alebo trojuholníky. Poprekladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme zvyšným vajcom, posypeme sezamom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.

4
Done

Lydia

previous
Úžasne marinovaná panenka
next
Domáci Parížsky šalát
previous
Úžasne marinovaná panenka
next
Domáci Parížsky šalát