0 0
Srbské rebierko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 kg Bravčové mäso
30 g Soľ
100 ml Olej
80 g Paradajkový pretlak
200 g Cibuľa
200 g Paprika
200 g Paradajky
800 ml Bravčový vývar

Srbské rebierko

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Klasika – srbské rebierko. Dá sa pripraviť nielen v lete z čerstvej zeleniny, ale aj v zime so zaváraním lečom. Je to jednoduché chutné jedlo, ktoré sa podáva väčšinou s ryžou. Nezahusťuje sa múkou, zahustí ho použitá zelenina.

(Visited 1 293 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Bravčové karé môžete použiť aj s kosťou. Plátky mäsa jemne naklepeme a osolíme. Opečieme na oleji z jednej strany.

2
Hotovo

Obrátime a opečieme z druhej strany.

3
Hotovo

Odložíme ich bokom a na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu, papriku a paradajky. Pridáme troška pretlaku a všetko spolu krátko orestujeme.

4
Hotovo

Mäso vložíme nazad do hrnca, podlejeme časťou vývaru, zakryjeme a za občasného podlievania dusíme do mäkka.
Srbské rebierko podávame s ryžou.

Lydia

Predošlý
Vidiecky závin s kyslou kapustou a slaninkou-na každú príležitosť
Ďalší
Mäsový nákyp-jednoduchý a chutný.
Predošlý
Vidiecky závin s kyslou kapustou a slaninkou-na každú príležitosť
Ďalší
Mäsový nákyp-jednoduchý a chutný.