Ingrendiencie
-
1 kg Bravčové mäso
-
30 g Soľ
-
100 ml Olej
-
80 g Paradajkový pretlak
-
200 g Cibuľa
-
200 g Paprika
-
200 g Paradajky
-
800 ml Bravčový vývar
Popis
Klasika – srbské rebierko. Dá sa pripraviť nielen v lete z čerstvej zeleniny, ale aj v zime so zaváraním lečom. Je to jednoduché chutné jedlo, ktoré sa podáva väčšinou s ryžou. Nezahusťuje sa múkou, zahustí ho použitá zelenina.
(Visited 1 434 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bravčové karé môžete použiť aj s kosťou. Plátky mäsa jemne naklepeme a osolíme. Opečieme na oleji z jednej strany. |
2
Hotovo
|
Obrátime a opečieme z druhej strany. |
3
Hotovo
|
Odložíme ich bokom a na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu, papriku a paradajky. Pridáme troška pretlaku a všetko spolu krátko orestujeme. |
4
Hotovo
|
Mäso vložíme nazad do hrnca, podlejeme časťou vývaru, zakryjeme a za občasného podlievania dusíme do mäkka. |