Ingrendiencie
-
2 pl Olej
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Petržlen
-
2 ks Mrkva
-
p.p. Mletá červená paprika
-
p.ch. Soľ
-
Zemiakové knedlíčky
-
250 g Varené zemiaky
-
200 g múka
-
50 g Pšeničné otruby
-
2 pl Olej
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
p.ch. Čierne korenie
-
1 ks Vajcia
Popis
Polievky sú vynikajúce. Nielenže zahrejú, ale dokážu tiež výborne zasýtiť a dodať telu veľa vitamínov. Dobrú polievku môžete podávať na obed, alebo aj ako samostatnú teplú večeru pre celú rodinu.
Skvelým receptom je napríklad táto polievka so zeleninou a zemiakovými haluškami , ktorú zvládnete veľmi ľahko pripraviť za krátky čas. Môžete aj zmeniť zloženie zeleniny a experimentovať s receptom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zeleninu olúpte, nakrájajte a s petržlenom osmažte na oleji v hrnci, potom zalejte vodou a varte. |
2
Hotovo
|
Dochuťte soľou a červenou paprikou. Z ingrediencií pre zemiakové knedle pripravte cesto a formujte z neho malé knedličky. |
3
Hotovo
|
Akonáhle je zelenina pripravená, pridajte halušky do polievky a nechajte ich variť. |
4
Hotovo
|
Akonáhle vyplávajú na povrch, polievka je hotová. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |