0 0
Plnená bravčová roláda.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
MÄSO NA ROLÁDU
500 g Bravčové mäso
1 ks Vajcia
1 čl Soľ
0,5 čl Čierne korenie
1 ks Strúčiky cesnaku
70 ml Mlieko
PLNKA
4 ks Vajcia
0,5 čl Vegeta
100 g Tvrdý syr
50 g Hrášok
50 g Kápia
p.p Olej
p.p. Voda

Plnená bravčová roláda.

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

  • MÄSO NA ROLÁDU

  • PLNKA

Popis

Zdieľať

Vynikajúca plnená roláda z bravčového mäsa s praženicou, hráškom, kapiou a syrom. Podobná verzia pečenej fašírky. Ako prílohu podávame pečivo, alebo varené zemiaky.

(Visited 809 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Mleté mäso zmiešame s vajcom, mliekom, soľou, korením a pretlačeným strúčikom cesnaku (roláda nemá mať výraznú cesnakovú chuť). Necháme v chlade odležať (najlepšie cez noc).

2
Hotovo

Po odležaní mäsa si na oleji pripravíme riedku praženicu ochutenú trochou vegety.

3
Hotovo

Na alobal potretý olejom rozložíme mäsovú zmes a upravíme do tvaru obdĺžnika. Na takto upravené mäso nastrúhame syr.

4
Hotovo

Naň rovnomerne navrstvíme praženicu prepláchnutí mrazený hrášok, nakoniec pridáme na prúžky pokrájanú sterilizovanú kápiu.

5
Hotovo

Pomocou alobalu roládu opatrne stočíme. Alobal uzavrieme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlejeme vodou a pečieme 40 minút pri 200°C. V prípade potreby prilejeme vodu.

6
Hotovo

Po 40 minútach roládu opatrne rozbalíme, odstránime alobal, potrieme olejom a dopekáme do chrumkava cca ďalších 20 minút.

Lydia

Predošlý
Podpecníky s kyslou smotanou a slaninou.
Ďalší
Ľadová káva so zmrzlinou a vaječným likérom
Predošlý
Podpecníky s kyslou smotanou a slaninou.
Ďalší
Ľadová káva so zmrzlinou a vaječným likérom