0 0
Krúpová fašírka so zeleninou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

325 g Jačmenné krúpy
1l Zeleninový vývar
2 ks Vajcia
1 ks Cibuľa
Šalvia
4 pl Olivový olej
60 g Parmezán
50 g Strúhanka
2 pl Maslo
1 ks Cuketa
1 ks Pór
p.ch. Soľ, korenie
na servírovanie Kyslá smotana
na servírovanie Džem
na ozdobu Šalvia

Krúpová fašírka so zeleninou

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Bezmäsitý recept na vynikajúce fašírky z krúp so zeleninou. Chutná a zdravá varianta sýteho obedu. Ak ľúbite syr, pred podávaním si parmezán nastrúhajte na fašírku. Samozrejme nezabudnite na kyslú smotanu a ríbezľový džem. Podávať môžete aj s pečivom.

(Visited 208 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Krúpy dáme do hrnca, zalejeme vývarom, privedieme do varu, prikryjeme a na miernom ohni varíme asi 20 minút. Odstavíme, scedíme a necháme 10 minút chladnúť. Potom krúpy vysypeme na plech vystlaný papierovými obrúskami, aby sa krúpy zbavili všetkej tekutiny.

2
Hotovo

Na 2 PL oleja opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a osolíme. Opekáme asi 5 minút, potom dáme do misy. Pridáme uvarené krúpy, nasekanú šalviu, parmezán, strúhanku, vajcia, soľ, korenie a všetko dobre premiešame.

3
Hotovo

Rúru predhrejeme na 190 °C. Formu na srnčí chrbát vymastíme maslom, rozdelíme do nej krúpovú zmes a ešte potrieme maslom. Cuketu a pór očistíme a nakrájame na plátky, dáme na malý plech alebo pekáč a premiešame s 2 PL oleja, osolíme, okoreníme. Krúpovú fašírku aj zeleninu pečieme asi 30 až 40 minút.

4
Hotovo

Vyberieme, necháme 5 minút postáť, potom fašírku vyklopíme a môžeme nakrájať. Podávame so zeleninou, s kyslou smotanou, troškou ríbezľového džemu a ozdobené lístkami šalvie. Dobrú chuť

Lydia

Predošlý
Fettuccine s bravčovou panenkou
Ďalší
Chrumkavé slimáky s jablkovou omáčkou.
Predošlý
Fettuccine s bravčovou panenkou
Ďalší
Chrumkavé slimáky s jablkovou omáčkou.