0 0
Kôprová omáčka s vareným hovädzím

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
PRÍPRAVA MÄSA
1 kg Mleté hovädzie mäso
1 ks Špiková kosť
1 ks Cibuľa
0,5 ks Zeler
1 ks Petržlen
2 ks Mrkva
p.ch. Soľ
5 ks Čierne korenie
2 ks Bobkový list
3 ks Nové korenie
OMÁČKA
hrsť Kôpor
6 pl Maslo
5 pl Hladká múka
1,5 l Hovädzí vývar
1 ks Smotana na varenie
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Kryštálový cukor
p.ch. Ocot

Kôprová omáčka s vareným hovädzím

Cuisine:
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • PRÍPRAVA MÄSA

  • OMÁČKA

Directions

Share

Vynikajúci recept na chutný obed, večeru na každú príležitosť. Kôprovka je klasika, ktorú si každý pripravuje podľa svojich preferencií: na slano, na sladko-kyslo, s hovädzím či vajíčkom, so zemiakmi či knedľou. Okrem kôprovej je možné podávať mäso aj s iným druhmi omáčok, napr – chrenová…

(Visited 572 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Všetky suroviny , aj mäso ,na vývar vložíme do veľkého hrnca (zeleninu nešúpeme), zalejeme vodou a privedieme k varu.

2
Done

Vývar stiahneme na čo najmenší plameň a varíme zhruba 3 hodiny.
Kroky s varením vývaru môžeme samozrejme vynechať a použiť hotový vývar alebo bujón.

3
Done

Nakoniec ho scedíme, mäso odložíme bokom a mäkkú zeleninu spapáme, kým budeme pripravovať omáčku.

4
Done

Na omáčku si vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, ktoré poprášime múkou a vymiešame svetlú zápražku.

5
Done

Zápražku zalejeme scedeným vývarom , dobre vymiešame metličkou a privedieme k varu a spolu dobre povaríme zhruba 15 minút.

6
Done

Omáčku ešte zjemníme smotanou, minútku prevaríme, ochutnáme a podľa chuti dosolíme a okoreníme.

7
Done

Nakoniec pridáme podľa chuti aj ocot a cukor. Opäť chvíľu prevaríme a odstavíme. Do horúcej omáčky zamiešame nasekanú kôprovú vňať.

8
Done

Podávame s plátkami uvareného hovädzieho a domácou knedľou. Recept na knedľu nájdete aj na našej stránke.

Lydia

previous
Jablkový mušt od babičky
next
Domáci jablčný ocot
previous
Jablkový mušt od babičky
next
Domáci jablčný ocot