0 0
Frankfurtská polievka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
300 g Párky
600 g Zemiaky
150 g Cibuľa
100 g Bračová masť
80 g Hladká múka
p.ch. Soľ, korenie
p.p. Mletá červená paprika
p.p. Zeleninový vývar

Frankfurtská polievka

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Výborná, jemná, stará známa desiatová klasika. O tom, že frankfurtská polievka je grunt niet pochýb. Zvlášť v sychravých dňoch, kedy krásne zahreje žalúdok a zasýti. Ak dodržíte presne postup receptu, budete milo prekvapení chuťou tejto skvelej polievky. Podávame s chlebom.

(Visited 1 626 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na tuku (olej, masť) osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Do osmaženej cibule pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zásmažku, do ktorej až nakoniec pridáme mletú papriku. Smažíme pár minút a potom zalejeme pripraveným vývarom (asi 2 litre).

2
Hotovo

Metličkou prešľaháme, pomaly privedieme k varu a povaríme aspoň 20 minút. Ochutnáme a pridáme ak treba soľ a čierne mleté korenie.

3
Hotovo

Potom pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky, ktoré v polievke povaríme asi pol hodinu.

4
Hotovo

Ďalej pridáme do polievky na kolieska nakrájané frankfurtské párky a ešte aspoň 10 minút povaríme. Polievku osolíme, ochutíme korením podľa chuti. Celkom nakoniec pridáme do polievky na zjemnenie trošku mlieka a ešte krátko prevaríme.

Lydia

Predošlý
Chrumkavé, plnené panini
Ďalší
Rýchla hubová nátierka
Predošlý
Chrumkavé, plnené panini
Ďalší
Rýchla hubová nátierka