0 0
Chutná panenka so zeleninou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 ks Bravčové mäso
6 ks Šunka
2 pl Horčica
2 kc Cibuľa
2 ks Strúčiky cesnaku
2 ks Paprika
0,5 ks Cuketa
p.p. Bračová masť
p.p. Olej

Chutná panenka so zeleninou

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Jednoduchý, chutný pokrm na obed či večeru. Jemne medailóniky z panenky s orestovanými zeleninovými špízmi, preliate brusnicovou coulis. Ak sa Vám žiada príloha, odporúčame varené zemiaky.

(Visited 133 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zeleninu si nakrájame, dáme do nádoby, pokvapkáme troškou oleja a zasypeme pizza korením. Napicháte si čokoľvek podľa chuti, môžete sprudka minútku-dve z každej strany osmažiť na bravčovej masti.

2
Hotovo

Medzitým si pripravíme mäso, odblaníme keď je treba, umyjeme, vysušíme, poriadne potrieme dijonskou horčicou, osolíme, okoreníme, obalíme v šunke (ak sa vám bude rozpadávať, pomôžte si špáratkami) a sprudka osmažíme na bravčovej masti cca 1 minútku z každej strany. Preložíme do sklenenej jánskej misky, prelejeme výpekom, zakryjeme poklopom a dáme piecť do trúby na 200 stupňov 9 min ak chcete mať sýto ružovú, jemne ružovú na 12 min a prepečenú na 15 min.

3
Hotovo

Medzitým si do hrnca pridáme cca 2-3 PL brusnicového džemu a 1 PL vody, premiešame, privedieme do varu a vypneme. Keď je panenka hotová, vyberieme ju z jánskej misky, a rozkrájame na medailóniky. Prelejeme výpekom, brusnicovou omáčkou a podávame so špízmi.

Lydia

Predošlý
Karé v slaninovej kruste
Ďalší
Vynikajúce bravčové mäso s tortillou.
Predošlý
Karé v slaninovej kruste
Ďalší
Vynikajúce bravčové mäso s tortillou.