0 0
Chrumkavé fašiangové fánky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 g Hladká múka
5 ks Žľtky
2 pl Kyslá smotana
25 g Maslo
1 pl Rum
1pl Práškový cukor
1 ks Vanilkový cukor
1 pl Voda
Soľ
Olej

Chrumkavé fašiangové fánky

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Receptov na fánky poznáme niekoľko. Ak radi skúšate nové recepty, máte možnosť. Voňavé chrumkavé fánky sú neodmysliteľnou súčasťou tohto obdobia. Nádherne rozvoňajú celý dom a pripomínajú nám naše tradície. Hodia sa ku káve, čaju alebo len tak, na domáce maškrtenie. U nás na stole nikdy nevydržia dlho a túto dobrotu rozplývajúcu sa na jazyku miluje celá rodina. Vyskúšajte tento recept na fantastické a jemné fánky, ktorý si určite zamilujete vďaka ich neodolateľnej chuti. Aký tvar fániek zvolíte je už na vašej fantázií.

(Visited 480 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

V mise si ručne alebo mixérom vymiešame žĺtka, cukor, soľ, maslo a smotanu. Pridáme alkohol alebo ocot a trošku vody. Cez sito postupne sypeme múku a vymiešame jednu hmotu.

2
Done

Celá masa by mala byť pomerne tuhá a nesmie sa lepiť na prsty. Cesto potom vaľkáme niekoľko minút na doske, ktorú sme si posypali múkou. Prekladáme ho napoly a znova rozvaľkáme na plochu, tento postup opakujeme niekoľko krát.

3
Done

Ideálne je potom cesto odložiť na pol hodinu do chladničky. Následne ho rozvaľkáme na hrúbku približne 2 mm. Cesto narežeme na pásy.

4
Done

Každý pás potom v strede pozdĺžne prerežeme tak, aby sme vytvorili úzky otvor. Ním potom prevlečieme jeden koniec cesta a vytvoríme tak akúsi „mašličku“.

5
Done

V hlbokom hrnci si rozpálime masť do ktorej postupne ukladáme fánky a smažíme ich z každej strany niekoľko sekúnd dozlata. Fánky potom ukladáme na tanier vystlaný papierovými obrúskami, ktoré vsajú prebytočnú masť.

6
Done

Hotové fánky posypeme práškovým cukrom a podávame. Táto chrumkavá dobrota vyzerá lákavo a chutí fantasticky. Najlepšie sú dve až tri hodinky po príprave. V uzavretej dóze vydržia aj niekoľko dní.

Lydia

previous
Rýchly kapustový šalát s kuracím mäsom
next
Fettuccine s bravčovou panenkou
previous
Rýchly kapustový šalát s kuracím mäsom
next
Fettuccine s bravčovou panenkou