• Home
  • Koláče
  • Torta so škoricovým krémom a karamelizovanými hruškami
0 0
Torta so škoricovým krémom a karamelizovanými hruškami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

KORPUS
250 g Polohrubá múka
5 ks Vajcia
1 ks Prášok do pečiva
250 g Kryštálový cukor
80 ml Mlieko
80 ml Olej
3 pl Kakao
0,5 čl Soľ
PLNKA
250 g Mascarpone
250 ml Šľahačková smotana
1 ks Žľtky
2 čl Mletá škorica
1 ks Vanilkový cukor
PRÍPRAVA HRUŠIEK
2 ks Hrušky
80 g Krupicový cukor
30 g Vlašské orechy
1 ks Mletá škorica
5 pl Voda
OSTATNÉ
200 g Džem

Torta so škoricovým krémom a karamelizovanými hruškami

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • KORPUS

  • PLNKA

  • PRÍPRAVA HRUŠIEK

  • OSTATNÉ

Popis

Zdieľať

Luxusné spojenie škoricového krému a nadýchaného korenistého korpusu, korunované karamelizovanými hruškami a orieškami. Ak máte dostatok času a radi by ste skúsili niečo nové, odporúčame vám nasledujúci recept. Veríme, že si vás táto torta získa nielen na pohľad, ale i svojou arómou a chuťou. Pre štavnatejsie korpusy odporúčame pokvapkať rumom.

(Visited 144 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Z bielkov a soli vyšľaháme polotuhý sneh. Potom postupne (po lyžiciach )pridáme cukor (100 g) a vyšľaháme dotuha.

2
Hotovo

Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom do peny, pridáme olej a prilejeme mlieko.

3
Hotovo

Suché pre osiate ingrediencie (múka, kakao, kypriaci prášok do perníka) jemne vmiešame k žĺtkovej zmesi a postupne, zľahka pridáme sneh.

4
Hotovo

Cesto vlejeme do tortovej formy, ktorú sme si vymazali maslom a vysypali múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 45 minút.

5
Hotovo

Medzitým si pripravíme plnku: Žĺtok si vyšľaháme s cukrom, pridáme škoricu, smotanu a spolu s mascarpone vyšľaháme na nadýchaný krém.

6
Hotovo

Vyhladnutý korpus prerežeme vodorovne na 3 rovnaké časti.

7
Hotovo

Spodnú časť cesta potrieme tekvicovým džemom a nanesieme krém. Na krém uložíme ďalšiu časť cesta, ktorú potrieme opäť džemom a postup zopakujeme aj tretíkrát. Všetko odložíme do chladu aspoň na dve hodiny.

8
Hotovo

Na záver tortu ozdobíme karamelizovanými hruškami. Cukor necháme skaramelizovať, prilejeme trošku vody. Do zlatistého karamelu pridáme škoricu, očistené a pre polené hrušky spolu s po sekanými orechmi. Zmes chvíľku povaríme a aranžujeme na vrch torty tak, aby nám karamel stekal (kde-tu) po stranách torty.

Lydia

Predošlý
Kuracie prsia. a La Pizza
Ďalší
Sladké maslové lievance.
Predošlý
Kuracie prsia. a La Pizza
Ďalší
Sladké maslové lievance.