0 0
Slovenský bryndzový demikát

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
125 g Bryndza
3 pl Ovsené vločky
6 ks Zemiaky
2 ks Strúčiky cesnaku
1 ks Cibuľa
p.ch. Petržlenová vňať

Slovenský bryndzový demikát

Kuchyňa:
  • Porcie 6
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Bryndza je náš Slovenský klenot…. Je zdravá, chutná a sýta. Nasledujúci recept patrí medzi typicky Slovenske recepty. Podávame s osmaženou slaninou alebo cesnakovými krutónmi. Prajeme dobrú chuť 🙂

(Visited 715 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do hrnca pridáme maslo a olivový olej. Cibuľku si nakrájame nadrobno a orestujeme do sklovita cca 2 minútky. Pretlačíme cesnaky a chvíľu necháme pre voňať. Pridáme mletú červenú papriku a premiešame.

2
Hotovo

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Pridáme do polievky, prisypeme ovsené vločky, vhodíme zelerovú vňať, dolejeme vodou asi centimeter nad a uvaríme domäkka cca 15 min.

3
Hotovo

Zelerovú vňať vyberieme, pridáme bryndzu, vhodíme nasekanú petržlenovú vňať, struhneme trochu muškátového oriešku a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Dochutíme šťavou z polky citróna, lyžičkou medu, dosolíme podľa potreby, dolejeme prípadne vodou a podávame s osmaženou slaninou alebo cesnakovými krutónmi.

Lydia

Predošlý
Kysnuté plnené pagáče v okrúhlej forme
Ďalší
Chutný tradičný sýty pokrm zo zemiakov.
Predošlý
Kysnuté plnené pagáče v okrúhlej forme
Ďalší
Chutný tradičný sýty pokrm zo zemiakov.