0 0
Chutná špaldová knedľa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

170 g Špaldová múka
50 g Špaldová múka
30 g Ovsené vločky
10 g Čerstvé droždie
1 ks Vajcia
65 ml Mlieko
60 ml Voda
0,5 čl Trstinový cukor
p.p. Maslo
0,5 čl Soľ

Chutná špaldová knedľa

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Domáca je jednoducho domáca. Tá chuť, nadýchanosť aj trvanlivosť domácich výrobkov je nezameniteľná a neporovnateľná s kupovanými. Nasledujúci recept na domácu knedľu zo špaldovej múky a ovsených vločiek vám zaberiem cca 100 minút. Veríme, že sa vám podarí a spestrí váš receptár.

(Visited 635 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Najprv si urobíme kvások. Mlieko, voda, cukor a rozdrobené droždie. Necháme cca 10 min vykysnúť.

2
Hotovo

Múku si zmiešame so soľou, do stredu pridáme vajce a vykysnutý kvások. Ingrediencie zamiešame a necháme postáť 10 min, aby sa tekutiny vsiakli. Vypracujeme cesto, pomúčime ho, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 30 minút. Musí zdvojnásobiť objem. Ak chceme dvojfarebný knedľu, pred vy kysnutím si cesto rozdelíme na polovicu a do jednej polky pridáme asi 1 čl kurkumy. Zapracujeme do cesta a oba bochníky dáme vykysnúť.

3
Hotovo

Keď je vy kysnuté, ešte raz ho poprekladáme (ako obálku), vytvarujeme do tvaru knedle, prikryjeme a necháme ešte 10 min pod kysnúť. Ak robíme dvojfarebný, obe časti si vyvaľkáme do obdĺžnika, na spodok položíme biele cesto, na to položíme žlté cesto a zrolujeme dokopy. Kraje zahneme a necháme 10 min pod kysnúť.

4
Hotovo

V parnom hrnci si necháme zovrieť vodu, potrieme dno maslom, aby sa nám knedľa neprilepila, položíme knedľu a zavrieme. Paríme 20 min. Nikdy počas parenia neotvárame pokrievku, inak knedľa spľaskne. Po 20 minútach otvoríme pokrievku a rýchlo do knedle asi 5-6 krát pichneme špajdľou, aby sa uvoľnil vzduch.

5
Hotovo

Knedľu vyberieme a servírujeme.

Lydia

Predošlý
Chutná pečená dobrota zo západu – Sejkory
Ďalší
Sýte jedlo z mix zeleniny a kuracieho mäsa.
Predošlý
Chutná pečená dobrota zo západu – Sejkory
Ďalší
Sýte jedlo z mix zeleniny a kuracieho mäsa.