0 0
Skyr sóda chlieb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

450 g Hladká múka
1 čl Jedlá sóda
300 ml Krémový syr
80 ml Voda
0,5čl Soľ

Skyr sóda chlieb

Cuisine:
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Domáci, chrumkavý a voňavý chlieb so Skyrom Natur. Niet nad čerstvý, voňavý chlieb, zvlášť ak je pripravený doma.

(Visited 146 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Predhrejeme rúru na 190°C.

2
Done

Do misky dáme múku, soľ a jedlú sódu, všetko premiešame vidličkou. Zmes zalejeme Skyrom, vodou a všetko rýchle dôkladne premiešame, pokým nevznikne cesto.

3
Done

V prípade potreby môžeme prisypať trochu múky na spevnenie. Cesto vyklopíme na zľahka pomúčený valec a ručne ho váľame asi pol minúty.

4
Done

Potom ho v tvare nízkeho bochníka dáme na vopred vymazaný plech a nožom na jeho povrchu dvakrát zarežeme do tvaru X.

5
Done

Chleba pečieme asi 45 minút, potom ho necháme pár minút vyhladiť, zabalíme do mierne vlhkej utierky a počkáme, pokiaľ nevychladne úplne. Následne ho už môžeme krájať na plátky a podávať.

Lydia

previous
Chutná šunková nátierka.
next
Jemne krémová, batátová polievka.
previous
Chutná šunková nátierka.
next
Jemne krémová, batátová polievka.