0 0
Skyr sóda chlieb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

450 g Hladká múka
1 čl Jedlá sóda
300 ml Krémový syr
80 ml Voda
0,5čl Soľ

Skyr sóda chlieb

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Domáci, chrumkavý a voňavý chlieb so Skyrom Natur. Niet nad čerstvý, voňavý chlieb, zvlášť ak je pripravený doma.

(Visited 169 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Predhrejeme rúru na 190°C.

2
Hotovo

Do misky dáme múku, soľ a jedlú sódu, všetko premiešame vidličkou. Zmes zalejeme Skyrom, vodou a všetko rýchle dôkladne premiešame, pokým nevznikne cesto.

3
Hotovo

V prípade potreby môžeme prisypať trochu múky na spevnenie. Cesto vyklopíme na zľahka pomúčený valec a ručne ho váľame asi pol minúty.

4
Hotovo

Potom ho v tvare nízkeho bochníka dáme na vopred vymazaný plech a nožom na jeho povrchu dvakrát zarežeme do tvaru X.

5
Hotovo

Chleba pečieme asi 45 minút, potom ho necháme pár minút vyhladiť, zabalíme do mierne vlhkej utierky a počkáme, pokiaľ nevychladne úplne. Následne ho už môžeme krájať na plátky a podávať.

Lydia

Predošlý
Chutná šunková nátierka.
Ďalší
Jemne krémová, batátová polievka.
Predošlý
Chutná šunková nátierka.
Ďalší
Jemne krémová, batátová polievka.