0 0
Karé v slaninovej kruste

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
Bravčové karé
8 ks Udená slanina
3 pl Horčica
2 ks Cibuľa
1 pl Horčicové semiačka
p.ch. Soľ, korenie

Karé v slaninovej kruste

Kuchyňa:
  • Porcie 8
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Vynikajúci kúsok bravčového v chrumkavej slaninke, ktorý bude chutiť napríklad s čerstvým uhorkovým šalátom a zemiakmi.

(Visited 200 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Kúsok mäsa dobre nasolíme a okoreníme.

2
Hotovo

Na väčšej panvici rozpálime olej a karé na ňom sprudka opečieme z každej stany vrátane bokov. Skrátka tak, aby sa celé zatiahlo a nadobudlo zlatohnedú farbu po celom povrchu.

3
Hotovo

Mäso potom necháme na doske odpočívať asi 10 minút.

4
Hotovo

Medzitým si rozložíme plátky slaniny tesne vedľa seba, tak aby vytvorili súvislý plát s približne rovnakou dĺžkou ako nás kúsok karé.

5
Hotovo

Mäso potrieme horčicou a umiestnime ho do stredu slaninových plátkov a zavinieme, tak aby bolo pokryté po celej dĺžke i obvode.

6
Hotovo

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré uložíme na dno pekáča.

7
Hotovo

Karé opatrne položíme na cibuľu, podlejeme trochou vody, povrch mäsa posypeme semienkami a pekáč zakryjeme pokrievkou alebo alobalom.

8
Hotovo

Mäso pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 90 minút, potom ho odkryjeme a pečieme ešte asi 20 minút pri teplote 190°C.

9
Hotovo

Krájame na tenké plátky a prelievame riedkou omáčkou, ktorú pripravíme zredukovaním výpeku a hovädzieho vývaru.

Lydia

Predošlý
Zamatovo jemná bryndzová omáčka.
Ďalší
Chutná panenka so zeleninou
Predošlý
Zamatovo jemná bryndzová omáčka.
Ďalší
Chutná panenka so zeleninou