0 0
Typicky slovenské lokše.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Hladká múka
1 čl Soľ
1 čl Jedlá sóda
100 g Maslo
p.p. Mlieko

Typicky slovenské lokše.

Kuchyňa:
  • Porcie 6
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Môžete podávať aj so smotanovým syrom s bylinkami.

(Visited 346 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na pomúčenú dosku nasypeme múku, ktorú premiešame so soľou a sódou bikarbónou. V strede urobíme jamku a nalejeme do nej acidofilné mlieko. Vymiesime husté cesto.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme na viac častí a z každej vyvaľkáme lokšu. Tie opekáme na suchej panvici z oboch strán (2 minúty/kus).

3
Hotovo

Horúce lokše polejeme maslom a podávame s kefírom.

Lydia

Predošlý
Jemný losos s čili a paradajkami.
Ďalší
Domáce malinové grilážky bez salka.
Predošlý
Jemný losos s čili a paradajkami.
Ďalší
Domáce malinové grilážky bez salka.