0 0
Snert – Holandská hrachová polievka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g Bravčové mäso
150 g Udená slanina
200 g Kabanos
500 g Hrášok
1 ks Cibuľa
1 ks Pór
p.ch. Zeler
1 ks Mrkva
1 ks Zemiaky
p.ch. Zelerové listy
p.ch. Soľ, korenie

Snert – Holandská hrachová polievka

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Holanďania pri zimných polievkach na kalórie nepozerajú. Okrem bielkovín z hrachu obsahuje táto extra hustá polievka aj tuk z krkovičky, bôčiku alebo slaniny. Sýta polievka plná mäsa a zeleniny podávame s chlebom.

(Visited 151 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Hrach dobre prepláchneme pod studenou vodou a nasypeme do väčšieho hrnca. Pridáme celé plátky krkovičky a na hrubšie plátky nakrájaný bôčik.

2
Done

Cibuľu, mrkvu, zeler a zemiak očistíme a pokrájame na malé kocky.
Umyté lístky stonkového zeleru pokrájame na rezančeky.

3
Done

Mäso i slaninu vytiahneme z vývaru, pokrájame na menšie kúsky a vrátime napäť do hrnca s hrachom.
Pridáme aj všetku nachystanú zeleninu, zelerové lístky, opäť zakryjeme a na miernom ohni varíme ďalších 30 minút.

4
Done

Zhruba v polovici varu pridáme do polievky kabanos (v celku).

5
Done

Hustú polievku nakoniec dochutíme soľou a korením.
Podávame ozdobenú na kolieska nakrájaným kabanosom s chlebom.

Lydia

previous
Mleté mäso v slaninovom kabáte.
next
Pečená krkovička s domácou paradajkovou omáčkou
previous
Mleté mäso v slaninovom kabáte.
next
Pečená krkovička s domácou paradajkovou omáčkou