0 0
Ryžové guľky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

200 g Ryža
200 g Strúhanka
150 ml Kyslá smotana
100 g Tvrdý syr
50-100 g Polohrubá múka
2 ks Vajcia
p. ch. Soľ, korenie

Ryžové guľky

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Ryžové guľky poznáme obvykle len ako sladkú dobrotu, no Japonci ich milujú robiť práve naopak, na slaný spôsob. A verte, že ak to vyskúšate na raňajky, lepšie si už nikdy nepripravíte.

(Visited 297 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Ryžu si dajte variť, zatiaľ čo sa varí si ohrejte v hrnčeku kyslú smotanu, pridajte nastrúhaný syr a nechajte ho, aby sa v zmesi roztopil.

2
Hotovo

Zmes pridajte do uvarenej ryže, osoľte, okoreňte a všetko spolu premiešajte. Preložte zmes do misky a nechajte v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny.

3
Hotovo

Keď je ryžová zmes dostatočne tuhá, formujte z nej guľky.

4
Hotovo

Každú guľku obaľte najprv v múke, potom vo vyšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Vysmážajte obvyklým spôsobom do zlatista.

Lydia

Predošlý
Položte kurča na 40 strúčikov cesnaku a dajte piecť do rúry, také niečo ste ešte nejedli!
Ďalší
Super rýchle pizza žemle za 20 minút. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si chutnú a hlavne rýchlu večeru.
Predošlý
Položte kurča na 40 strúčikov cesnaku a dajte piecť do rúry, také niečo ste ešte nejedli!
Ďalší
Super rýchle pizza žemle za 20 minút. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si chutnú a hlavne rýchlu večeru.