0 0
Pečená krkovička s domácou paradajkovou omáčkou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Bravčová krkovica
2 ks Strúčiky cesnaku
1 ks Cibuľa
p.ch. Rasca
p.ch. Soľ, korenie
OMÁČKA
4 ks Paradajky
1 ks Kápia
1 ks Cibuľa
1 ks Strúčiky cesnaku
1 pl Citrónová šťava
1 čl Kryštálový cukor
p.ch. Oregáno
p.ch. Soľ, korenie

Pečená krkovička s domácou paradajkovou omáčkou

Kuchyňa:
  • Porcie 6
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • OMÁČKA

Popis

Zdieľať

Sýty a chutný recept pre milovníkov bravčového mäsa. Kúsok chleba pokvapkaný výpekom zo šťavnatej krkovičky a k tomu voňavá paradajková omáčka.

(Visited 204 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Krkovičku umyjeme, osušíme a vložíme do pekáča (ideálne s pokrievkou).

2
Hotovo

Mäso v pekáči dobre nasolíme a okoreníme za všetkých strán.
Pridáme prelisovaný cesnak, rascu a v masírujeme ich do mäsa.

3
Hotovo

Cibuľu nakrájame na hrubé kolieska, ktoré vložíme pod marinované mäso a celé to podlejeme trochou vody.

4
Hotovo

Dusíme v rúre vyhriatej na 180°C 90 minút zakryté (pokrievkou či alobalom) a potom ešte ďalších 30 minút dopečieme odkryté.

5
Hotovo

Na omáčku: paradajky na povrchu narežeme do kríža a vložíme ich na 2 minúty do vriacej vody. Pod studenou vodou olúpeme šupku a paradajky nesekáme na čo najmenšie kúsky.

6
Hotovo

V rajnici rozpálime olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, kapiu a spolu smažíme asi 3 minúty.

7
Hotovo

Následne pridáme paradajky, cesnak, soľ, korenie, oregano a trochu vody a na malom plameni dusíme 25 minút, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Odstavíme z plameňa, ochutnáme a podľa chuti dochutíme čerstvou citrónovou šťavou a cukrom.

8
Hotovo

Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame s nasucho opečeným chlebom, výpekom a paradajkovou omáčkou.

Lydia

Predošlý
Snert – Holandská hrachová polievka
Ďalší
Bravčové karé na krémových šampiňónoch
Predošlý
Snert – Holandská hrachová polievka
Ďalší
Bravčové karé na krémových šampiňónoch