0 0
Nadýchané a mäkké domáce langoše.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 šálky Hladká múka
1 šálka Polohrubá múka
0,5 ks Čerstvé droždie
2 ks Uvarené zemiaky v šupke
0,5 šálky Mlieko
1 šálka Voda
1 čl Kryštálový cukor
1 čl Soľ
p.ch. Olej

Nadýchané a mäkké domáce langoše.

Cuisine:
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Recept na langoše merané na šálky. Nadýchané a mäkké ako obláčik. S kečupom, smotanou a nastrúhanym syrom sú vynikajúce a sýte.

(Visited 465 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, ošúpeme a nastrúhame. Kvások si pripravíme z mlieka, droždia a cukru a necháme ho zaktivovať približne 15 minút.

2
Done

Múky zmiešame dohromady, pridáme soľ, zemiaky, kvások a postupne počas miesenia prilievame vlažnú vodu až, kým nedostaneme vláčne cesto. Prikryjeme ho utierkou a dáme ho vykysnúť na teplé miesto asi na 45 minút.

3
Done

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesime a vytvarujeme valček, ktorý rozrežeme na 6 rovnakých dielov. Každý bochník zvlášť premiesime a necháme ešte 15 minút pod kysnúť na doske.

4
Done

Z bochníkov tvarujeme kruhy o veľkosti panvice a vysmažíme na horúcom oleji z každej strany do ružova.

5
Done

Podávame s pre tlačeným cesnakom rozmiešaným v oleji, jemným kečupom, kyslou smotanou či syrom.

Lydia

previous
Rýchly koláč s karamelizovanými hruškami
next
Chrumkavé banánové šišky.
previous
Rýchly koláč s karamelizovanými hruškami
next
Chrumkavé banánové šišky.