0 0
Trvanlivý makovník

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

CESTO
250 g Uvarené zemiaky v šupke
200 g Hladká múka
250 g Maslo
200 g Práškový cukor
1 ks Vajcia
1 ks Žĺtko
1 čl Prášok do pečiva
PLNKA
600 g Mletý mak
80 g Práškový cukor
6 pl Olej
1 ks citrón

Trvanlivý makovník

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • PLNKA

Popis

Zdieľať

Makový závin zo zemiakového cesta, z ktorého je jeho trvanlivosť predlžená. Oproti bežnému klasickému kysnutému cestu, máme novú variantu, ktorá vám bude tiež chutiť.

(Visited 636 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky ošúpeme a vychladnuté postrúhame. Pridáme múku, cukor, zmäknuté maslo, rozšľahané vajce a prášok do pečiva. Vypracujeme vláčne cesto.

2
Hotovo

Mak pomelieme a zmiešame s práškovým cukrom. Citrón dôkladne umyjeme, kôru najemno postrúhame a vmiešame do maku. Postupne pridáme olej a dobre vymiešame.

3
Hotovo

Cesto rozdelíme na 3 časti, každú rozvaľkáme, potrieme plnkou a zvinieme. Záviny uložíme na vymastený plech, potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou a môžeme ešte posypať makom. Upečieme dozlatista.

Lydia

Predošlý
Krémovo-ovocné ombré poháre.
Ďalší
Zdravá, jemnučká mrkvová torta.
Predošlý
Krémovo-ovocné ombré poháre.
Ďalší
Zdravá, jemnučká mrkvová torta.