0 0
Chutné pečené langoše.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

500 g Celozrnná múka
0,5 čl Kyslá smotana
2 dcl Mlieko
0,5 ks Čerstvé droždie
0,5 čl Kryštálový cukor
1 čl Soľ
0,5 čl Jedlá sóda
p.p. Olej

Chutné pečené langoše.

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Domáce langoše pečené v rúre. Skúšali ste? Ak nie máte možnosť. Jednoduchý a nenáročný recept. Podávame s pre tlačeným cesnakom rozmiešaným v oleji, kyslou smotanou a strúhaným syrom.

(Visited 534 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Pripravíme si kvások z deci mlieka, droždia a cukru. Necháme zaktivovať asi 15 minút.

2
Hotovo

Polovicu múky zmiešame so soľou a jedlou sódou. Prilejeme kvások a postupne pridávame zvyšnú múku, mlieko a smotanu až vypracujeme vláčne cesto. V miske ho odložíme na teplé miesto, aby vykyslo približne na dvojnásobok objemu.

3
Hotovo

Na plytký tanier nalejeme olej a namočíme si v ňom dlane, aby sa nám lepšie pracovalo s lepivým cestom. Naberieme si za hrsť cesta a rukami tvarujeme placky zo stredu do strán. Langoše poukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech a necháme ešte približne 15 minút pod kysnúť.

4
Hotovo

Pečieme v pri teplote 220 °C asi 4 minúty z jednej strany, langoše obrátime a pečieme ďalšie 4 minúty.

5
Hotovo

Podávame s pretlačeným cesnakom rozmiešaným v oleji, kyslou smotanou a strúhaným syrom

Lydia

Predošlý
V hlavnej úlohe zdravá cibuľa – v plackách.
Ďalší
Domáce knedle na slano.
Predošlý
V hlavnej úlohe zdravá cibuľa – v plackách.
Ďalší
Domáce knedle na slano.