• Home
  • Rôzne
  • Marshmallows – domáce penové cukríky
0 0
Marshmallows – domáce penové cukríky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 pl Želatína
30 g Práškový cukor
230 ml Voda
450 g Kryštálový cukor
2 čl Vanilková esencia
pštipku Soľ

Marshmallows – domáce penové cukríky

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Sladká penová maškrta pre malých aj veľkých milovníkov cukru. Domáca príprava a postup zaručí lepšiu a výraznejšiu chuť, ako v kupovaných cukríkoch. Pre farebné prevedenie stačí pridať kvapku potravinárskeho farbiva.

(Visited 338 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Plech (9x9) vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a posypeme práškovým cukrom

2
Done

Do menšej misky si nalejeme polovicu studenej vody a pridáme práškovú želatínu. Dobre premiešame a necháme cca 10 minút odležať.

3
Done

Do menšieho hrnca nalejeme zvyšok vody a pridáme kryštálový cukor. Premiešame a varíme na strednej teplote, kým sa cukor nerozpustí.

4
Done

Potom pridáme rozmiešanú želatína a dobre premiešame. Privedieme do varu - ale už nemiešame. Varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 115 °C.

5
Done

Odstavíme a opatrne prelejeme do misy. Pridáme soľ a vanilkový extrakt. Následne šľaháme pri nízkej rýchlosti cca 2 minúty. Potom šľaháme pri vysokej rýchlosti 10 až 15 minút.

6
Done

Zmes "rozotrieme" na pripravený plech. Necháme odležať cca 3 hodiny.
Keďže je zmes veľmi lepkavá, tak na rozotrenie môžete použiť stierku potretú olejom.

7
Done

Vrch zľahka posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky.

Lydia

previous
Škoricový chia puding s karamelovými pekanovými orechmi.
next
Úžasný marhuľový koláč s posýpkou.
previous
Škoricový chia puding s karamelovými pekanovými orechmi.
next
Úžasný marhuľový koláč s posýpkou.