0 0
Likérové cukríky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

450 g Krupicový cukor
Mlieko
Šľahačková smotana
Sirup
75 ML Ríbezľový likér (Creme de Cassis)

Likérové cukríky.

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

  • 75 ML Ríbezľový likér (Creme de Cassis)

Directions

Share

Nasledujúci recept je jeden z mnohých kde je medzi ingredienciami zlatý sirup. Zlatý sirup kúpite v obchodoch s biopotravinami a so zdravou výživou, môžete použiť špaldový, datľový alebo sirup z agávy. Domáce ríbezľové cukríky sú sladkou maškrtou hlavne pre dospelých, kedže sa do receptu pridáva ríbezľový likér. Vhodné aj ako darček.

(Visited 201 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Formu s rozmermi 18 x 18 cm vystelieme papierom na pečenie.

2
Done

Zmiešame cukor, mlieko, smotanu a zlatý sirup. Privedieme do varu a varíme na strednej teplote, kým sa cukor nerozpustí. Varíme ďalej, kým zmes nedosiahne teplotu 115 °C.

3
Done

Stiahneme z ohňa a necháme chladnúť asi 10 minút. Potom šľaháme elektrickým šľahačom asi 3 minúty na hustú a matnú zmes. Pridáme likér a ozdobne zamiešame do zmesi.

4
Done

Nalejeme do pripravenej formy a necháme pri izbovej teplote sadnúť asi 2 hodiny.

5
Done

Potom vyklopíme a nakrájame na kocky.

Lydia

previous
Zlaté mlieko
next
Margarita
previous
Zlaté mlieko
next
Margarita