• Home
  • Kúsok gastronómie z Francúzka.
0 0
Kúsok gastronómie z Francúzka.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

CESTO
230 g Hladká múka
60 g Kukuričný škrob
1 čl Soľ
1 kl Práškový cukor
160 g Maslo
50 ml Mlieko
1 ks Žĺtko
PLNKA
190 ml Mlieko
190 ml Smotana na varenie
150 g Udená slanina
100 g Mozzarela
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Muškátový oriešok

Kúsok gastronómie z Francúzka.

Cuisine:
    • Medium

    Ingredients

    • CESTO

    • PLNKA

    Directions

    Share

    Slaný koláč kiš sa dá pripraviť na veľmi veľa spôsobov. Do plnky sa hodí šunka, hocijaká zelenina, čerstvé či sušené bylinky a aj rôzne druhy syra.

    (Visited 131 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Múku, škrob, soľ, cukor a maslo zmiešame, potom pridáme mlieko a žĺtok.

    2
    Done

    Cesto vyformujeme do vymstenej formy., vidličkou ho popicháme.

    3
    Done

    Na takto vyformované cesto dáme papier na pečenie a zaťažíme ryžou. Predpekáme ho pri teplote 175 °C približne 14 minút.

    4
    Done

    Mlieko, smotanu na varenie, čierne korenie, soľ a muškátový oriešok zmiešame v miske.
    Pridáme na kocky nakrájanú slaninu a postrúhaný syr mozzarella.
    Dobre zamiešame.

    5
    Done

    Pripravenú plnku dáme na predpečené cesto a dopekáme pri teplote 175 °C ešte 20 minút.

    Lydia

    previous
    Úžasný marhuľový koláč s posýpkou.
    next
    Kuracia nátierka-tak lahodná…
    previous
    Úžasný marhuľový koláč s posýpkou.
    next
    Kuracia nátierka-tak lahodná…