0 0
Krémová jablková polievka.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
500 g jablká
200 g Okrúhle žemle
100 g Kryštálový cukor
2 pl Ryža
1 l Voda
1 ks Mletá škorica

Krémová jablková polievka.

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Skúsili ste sladkú variantu polievky? Ak nie, máme pre vás jednoduchý recept na jablkovú polievku. Sýtosť polievke dodáva žemľa a ryža. Podávame s pečivom.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Jablká umyjeme, nakrájame, zbavíme jadrovníkov, vložíme do hrnca, pridáme nakrájané žemle a kúsok škorice. Všetko zalejeme horúcou vodou a zakryté varíme, kým sa jablká nerozvaria.

2
Hotovo

Odstavíme, vyberieme škoricu a jablkovo-žemľovú kašu rozmixujeme. Pridáme cukor, zriedime horúcou vodou, aby polievka nebola veľmi hustá, a prevaríme. Osobitne uvarenú ryžu rozdelíme do tanierov a zalejeme hotovou polievkou.

Lydia

Predošlý
Králičie stehná s červenou cibuľou
Ďalší
Marlenková výborná roláda.
Predošlý
Králičie stehná s červenou cibuľou
Ďalší
Marlenková výborná roláda.