0 0
Kokosové koláčiky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kokosové koláčiky.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Alfajores – vynikajúce koláčiky, zlepované so sladeným kondenzovaným salkom, boky obalené v kokose. Príprava je jednoduchá, postup je časovo náročnejší, ale o to viac vám budú výsledné koláčiky chutiť.

(Visited 385 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Kondenzované mlieko varíme v plechovke ponorené vo vriacej vode asi 2 hodiny. Necháme vo vode chladnúť celú noc.

2
Hotovo

Na druhý deň zmiešame múku so škrobom, soľou a s práškom do pečiva. Maslo izbovej teploty šľaháme s cukrom a citrónovou kôrou až kým sa cukor nerozpustí. Pridáme žĺtky, koňak a vanilkový extrakt. Zamiešame do suchých ingrediencií a vymiesime na hladké cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň 1 hodinu odležať v chladničke.

3
Hotovo

Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm a vykrojíme z neho asi 60 koliesok s priemerom 5 cm. Poukladáme na plech a dáme na 20 minút do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 °C a koláčiky pečieme asi 8 minút, vyberieme a necháme vychladnúť.

4
Hotovo

Polovicu koláčov potrieme 1 PL skaramelizovaného kondenzovaného mlieka a zlepíme s druhou polovicou koláčov. Zlepené alfajores obalíme zboku strúhaným kokosom.

Lydia

Predošlý
Zdravé raňajky
Ďalší
Baranček s vaječným likérom
Predošlý
Zdravé raňajky
Ďalší
Baranček s vaječným likérom