0 0
Čokoládová Bounty mňamka z kysnutého cesta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto:
250 g Polohrubá múka
25 g Čerstvé droždie
50 g Kryštálový cukor
50 g Maslo
80 ml Teplé mlieko
1 ks Vajcia
štipku Soľ
Plnka:
120 ml Mlieko
70 g Kryštálový cukor
20 g Maslo
1 čl / van.cukor / Vanilková esencia
100 g Strúhaný kokos
2 ks Mliečna čokoláda
Na potretie:
2 ks Žľtky
malé množstvo Voda

Čokoládová Bounty mňamka z kysnutého cesta

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto:

  • Plnka:

  • Na potretie:

Popis

Zdieľať

Vynikajúci a jednoduchý koláč, pripravený z kysnutého cesta. Doslova čokoládová extázy! Ak máte radi kokos, určite si vyskúšajte pripraviť tento závin, plný kokosové plnky a mliečnej čokolády. Ak nemáte radi mliečnu čokoládu, môžete ju vymeniť za horkú, kvalitné (vysoko percentuálne) čokoládu s príchuťou alebo bez.

(Visited 1 258 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do teplého mlieka pridáme Kr. cukor, čerstvé droždie a 1 lyžicu polohrubej múky. Necháme vykvasiť kvások. V druhej miske si zmiešame ostatné suroviny potrebné pre prípravu cesta, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť (trvá to cca 20 minút). Následne cesto presunieme do misky, ktorú sme potreli olejom a zakryjeme utierkou a odložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny / môžeme si cesto pripraviť aj večer a v chladničke môže stať aj celú noc /.

2
Hotovo

V prípade, že sa vám nechce čakať za kysnutým cestom, ako alternatívu môžete zvoliť lístkové cesto, ktoré zakúpite v obchode.

3
Hotovo

Druhý deň / alebo po uplynutí 4 hodín / cesto vyberieme z chladničky a necháme ho na pracovnej doske stáť 30 – 40 minút, aby získalo izbovú teplotu.

4
Hotovo

Pripravíme si plnku. Mlieko, maslo, cukor a vanilku zohrejeme na miernom ohni (hmotu nevaríme, len ohrievame). Keď máme cukor rozpustený, odstavíme a za stáleho miešania pridáme kokos a necháme vychladnúť.

5
Hotovo

Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozvaľkáme na tenký plát. Do stredu umiestnime kokosovú plnku a na kokosovú plnku položíme celú mliečnu čokoládu.

6
Hotovo

Strany cesta si nadrežeme ostrým nožom a začneme postupne prekladať jednotlivé časti, aby sme vytvorili „župan“. Takto pripravený koláč necháme ešte kysnúť cca pol hodinu – nezabudneme zakryť koláč utierkou, aby nám cesto nevyschlo.

7
Hotovo

Pred pečením povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého sme pridali malé množstvo vody. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata.

8
Hotovo

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Perfektný trik do kuchyne: Stačí urobiť túto malú zmenu a tvrdú fazuľu uvaríte oveľa rýchlejšie!
Ďalší
5 vlašských orechov denne urobí zázrak s vašim organizmom!
Predošlý
Perfektný trik do kuchyne: Stačí urobiť túto malú zmenu a tvrdú fazuľu uvaríte oveľa rýchlejšie!
Ďalší
5 vlašských orechov denne urobí zázrak s vašim organizmom!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here