0 0
Domáce bylinkové maslo so soľou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

2 ks Šľahačková smotana
p.ch. Soľ
p.p. čerstvé Bylinky

Domáce bylinkové maslo so soľou

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Doma sme sa pustili do výroby domáceho masla, ktoré sa absolútne nedá porovnávať s tými z obchodu. Až na nejaké výnimky, ktorých nie je veľa.

(Visited 411 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Obsah téglika vlejte do misy od robota a začnite šľahať. Šľahajte cca 10 minút. V priebehu tej doby sa začne oddeľovať maslo a cmar.

2
Hotovo

Akonáhle sa vám začne maslo zdať dostatočne hutné, vyklopte ho do sitka vyloženým plátnom a zlejte cmar.

3
Hotovo

Potom maslo premyte pod prúdom studenej vody v miske, aby sa vylúčili zvyšky srvátky. Je to potrebné zopakovať asi 3x. Z masla by na konci prepieranie mala tiecť čistá voda.

4
Hotovo

Do masla môžete tiež pridať soľ a posekané čerstvé bylinky.

5
Hotovo

Poznámka

Maslo môžete robiť v robote, ručnom mixéry, ale aj pomocou ponorného mixéra. Ak maslo preperiete pod teplou vodou, nie studenou, môže sa stať, že zhorkne. My to neurobili a nestalo sa tak. Ale voda je istota :).

Lydia

Predošlý
Slané muffiny hotové už za 15 minút! Nemajú konkurenciu a každý kto ich chutnal, vychválil ich do neba
Ďalší
Kráľovná polí! Vďaka tomuto tipu budete variť tú najlepšiu kukuricu na svete….
Predošlý
Slané muffiny hotové už za 15 minút! Nemajú konkurenciu a každý kto ich chutnal, vychválil ich do neba
Ďalší
Kráľovná polí! Vďaka tomuto tipu budete variť tú najlepšiu kukuricu na svete….