0 0
Jemná paštéka z kuracej pečene.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg Kuracia pečeň
2 ks Cibuľa
150 g Maslo
150 ml Šľahačková smotana
p.ch. Soľ, korenie

Jemná paštéka z kuracej pečene.

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Jemná a nadýchaná paštéta z kuracej pečene. Jemnú konzistenciu jej dodáva smotana, ktorá zjemní jej chuť. Vhodná na jedno-hubky či na denne konzumovanie s pečivom.

(Visited 372 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pečeň si umyjeme necháme odkvapkať a potom ju vyčistíme a nakrájame na väčšie kusy.

2
Done

Cibuľu si nakrájame na polkruhy.Na panvici rozohrejeme 50 g masla orestujeme cibuľu do sklovita a potom pridáme pečeň.

3
Done

Pečeň restujeme na cibuľke dovtedy kým sa nestratí celkom ružová farba cca 5 - 7 minút..

4
Done

Potom ju preložíme do misky a s tyčovým mixérom ju premixujeme do jemného pyré.pokiaľ chceme paštétu, čo najjemnejšiu utrieme pečeň ešte cez jemné sito.

5
Done

Ešte do teplej pečene pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo izbovej teploty a necháme úplne vychladnúť.

6
Done

Vyšľaháme si šľahačku do tuhej peny a pridáme k pečeni a starostlivo premiešame..Ochutíme soľou a korením a dáme do chladničky poriadne zachladiť.minimálne 30 minút.

7
Done

Na kanapky použite toustový chlebík z ktorého vykrajovátkom vykrojíte kolieska, alebo klasické rožky. Natriete paštétou a ozdobíte podľa vlastnej fantázie..Napríklad uhorkou a cherry paradajkami.

Lydia

previous
Clerico-úžasný ovocný alkoholický drink.
next
Francúzska cibuľačka.
previous
Clerico-úžasný ovocný alkoholický drink.
next
Francúzska cibuľačka.