• Home
  • Rôzne
  • Domáca dobrota pre veľkých aj malých.
0 0
Domáca dobrota pre veľkých aj malých.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

2 ks Ryžový potrav.papier
220 g Krupicový cukor
2 pl Glukózový sirup
2 pl Med
2 pl Voda
1 ks Bielka
80 g Mandle
75 g Čerešne
70 g Brusnice
p.ch. Olej

Domáca dobrota pre veľkých aj malých.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Poriadna dávka sladkých sušených brusníc, medu, čerešní a mandlí. Ponúkame dve verzie receptu, kde namiesto sušeného ovocia pridáte len lieskovce a čokoládu. Veríme, že si pochutia nielen deti 🙂

(Visited 472 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Ryžový papier nastriháme na 12 kruhov veľkých ako okrúhle prstence na volské oká. Vnútro prstencov potrieme olejom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do každého vložíme jeden plát ryžového papiera.

2
Hotovo

V hrnci zmiešame cukor, sirup, med a vodu a ohrievame na miernej teplote, kým sa cukor nerozpustí. Následne privedieme do varu a varíme bez miešania a bez pokrievky. Keď sirup dosiahne teplotu 154 °C, stiahneme z ohňa.

3
Hotovo

V ohňovzdornej mise vyšľaháme bielok na stredne tuhý sneh. Postupne doň prilievame tenkým prúdom a za stáleho šľahania elektrickým šľahačom horúci sirup. Zmes bude hustá a lepkavá, preto je potrebné pracovať rýchlo. Zamiešame nahrubo nasekané mandle, celé čerešne a brusnice. Pomocou naolejovanej lyžice nanesieme do prstencov. Na povrch pritlačíme zvyšné nastrihané ryžové papiere. Necháme 5 minút odstáť a prstence odstránime. Necháme úplne vychladnúť a naukladáme do ozdobnej krabičky. Môžme ich aj prerezať, vynikne tak ich pekná štruktúra.

4
Hotovo

Na orechovú verziu použite do rovnakého množstva základnej hmoty namiesto ovocia a mandlí nahrubo nasekané opražené lieskovce a nasekanú horkú čokoládu.

Lydia

Predošlý
Makovec-jednoduchý a rýchly koláč ku káve
Ďalší
Mäsové guľôčky so špagetami.
Predošlý
Makovec-jednoduchý a rýchly koláč ku káve
Ďalší
Mäsové guľôčky so špagetami.