0 0
Chrumkavé Marokánky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Chrumkavé Marokánky.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Skúšať ich môžete na rôzne spôsoby, v rôznych kombináciách surovín. Každému chutia iné a tieto “ruské placky” sú proste neodolateľné. Sú chrumkavejšie a v kombinácii s nugátovou čokoládou, previazané mašličkou sú vhodným darčekom.

(Visited 214 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Vo väčšom hrnci ohrejeme mlieko s maslom a sirupom. Do horúceho ochuteného mlieka, ktoré odstavíme, všľaháme metličkou múku.

2
Hotovo

Arašidy a mandle vložíme do robota a nasekáme. Zmiešame s hrozienkami, brusnicami a vločkami.

3
Hotovo

Vložíme naraz do kaše z mlieka a premiešame. Necháme vychladnúť.

4
Hotovo

Podľa potreby môžete zmes osladiť, alebo podľa seba dochutiť. Dôležité je, aby zmes bola kašovitá, roztierateľná. Nesmie byť riedka, ani príliš hustá.

5
Hotovo

Na plechy si rozložíme papiere a lyžicou narobíme kôpky veľkosti takej, aké chcete mať placky. Stierkou ich pekne rozotrieme.

6
Hotovo

Medzi plackami necháme aspoň centimeter miesto.

7
Hotovo

Placky na plechoch vložíme do rúry a pečieme na 190 stupňov, pokým neskaramelizujú odspodu. Asi 15 - 20 minút.

8
Hotovo

Zvrchu sa vám budú zdať ešte tekuté, ale keď plechy vyberiete a vychladnú, placky stuhnú.

9
Hotovo

Potom ich pekne odlepíme z papiera, otočíte vrchom nadol a spodok ponatierame hustejšou čokoládou.
Necháme zaschnúť a potom už len pobalíte.

Lydia

Predošlý
Vitamínový nápoj za pár minút.
Ďalší
Kuracie prsia. a La Pizza
Predošlý
Vitamínový nápoj za pár minút.
Ďalší
Kuracie prsia. a La Pizza