0 0
Hriešne dobrá Mon Cheri

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

13 ks Čerešne
1 dcl Rum
150 g Trstinový cukor
3 pl Kakaový bôb
150 g Kokosový olej
50 g Kakao
1 ks Vanilkový puding

Hriešne dobrá Mon Cheri

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Prekvapte svoju polovičku na Valentína, rodinu, alebo priateľov s vlastnoručne vyrobenými čerešnovými bonbónmi. Hriešne dobrá domáca bonboniéra / dezert.
Bonbóny robíme vo forme na ľad. Ak nemáte formu na ľad, urobte si zo zmesi napríklad tabličkovú čokoládu. A to tak, že čerešne primiešajte rovno do čokoládovej zmesi a vylejte to do formy.
Náš tip : ♥ pre partnerov odporúčame do čokolády pridať na hrot noža mletej čili papričky ♥

(Visited 188 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Čerešne vykôstkujeme, rozdelíme na polovicu a namočíme do rumu na cca 2 hodiny. Ak chcete cukríky dať aj deťom, nenamáčajte.

2
Hotovo

Cukor vložíme do mixéra a rozmixujeme ho, aby bol jemnejší. To isté urobíme aj s kakaovými bôbmi.

3
Hotovo

Kokosový olej dáme do misky, ktorú vložíme do horúcej vody a roztopíme ho.

4
Hotovo

Pridáme kakao, cukor, vanilkový puding a rozmixované kakaové bôby.

5
Hotovo

Celú zmes dobre premiešame. Formu na ľad o veľkosti kociek 3,5 x 2,5 cm opláchneme vodou a lyžicou plníme jednotlivé kocky do 1/3..

6
Hotovo

Vložíme na 10 minút do mrazničky. Keď je čokoláda stuhnutá vyberieme ju z mrazničky do každej kocky vložíme namarinovanú polovicu čerešne a zalejeme ju čokoládou až po okraj.

7
Hotovo

Takto vyplnenú formu vložíme do mrazničky na cca 20 minút. Po stuhnutí vyberieme a cukríky vyklopíme na tanier.

8
Hotovo

Ak máme iba jednu formu na ľad, pre viac bonbónov bude potrebné celý postup znova zopakovať. Keďže sa kokosový olej rozpúšťa pri teplote 25 °C, bonbóny uschovajme do chladničky.

Lydia

Predošlý
Výborná marináda na bravčové rebierka
Ďalší
Opité makové kocky.
Predošlý
Výborná marináda na bravčové rebierka
Ďalší
Opité makové kocky.