0 0
Čokoládový koláč s jahodami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

CESTO
140 g Hladká múka
3 ks Vajcia
200 g Čokoláda
200 g Maslo
1 čl Káva
200 g Kryštálový cukor
100 g Jahody
0,5 čl Soľ
OZDOBA
100 g Jahody
2 pl Maslo
100 g Čokoláda

Čokoládový koláč s jahodami

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • OZDOBA

Popis

Zdieľať

V období sezóny jahôd, odporúčame skúsiť nasledujúci recept. Recept nám ponúka kombináciu sviežich jahôd a poriadnej dávky čokolády. Veríme, že koláč vám zachutí a stane sa súčasťou vášho receptáru.

(Visited 271 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na kocky nakrájané maslo a nalámanú tmavú čokoládu vložíme do misky nad vodný kúpeľ, zahrievame a miešame , kým sa obe suroviny kompletne neroztopia a nespoja.

2
Hotovo

Misku odložíme bokom a čokoládovú zmes necháme vychladnúť.

3
Hotovo

Do väčšej misky potom rozbijeme celé vajíčka a vymiešame ich s cukrom, kávou a soľou.

4
Hotovo

Do misky prilejeme vychladenú roztopenú čokoládu a vymiešame.

5
Hotovo

Do cesta pridáme aj prvú polovicu (100g) na menšie kúsky na krájaných jahôd, zamiešame.

6
Hotovo

Nakoniec zľahka zapracujeme múku a cesto navrstvíme do formy (20 x 20cm) vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme pri 160°C zhruba 45 minút.

7
Hotovo

Medzitým si opäť nad vodným kúpeľom roztopíme obľúbenú mliečnu čokoládu s trochou masla a nakrájame druhú polovicu jahôd na menšie kúsky.

8
Hotovo

Upečený a ešte horúci koláč posypeme jahodami a polejeme roztopenou čokoládou.

9
Hotovo

Vychladnutý, uložíme ešte na cca 2 hodiny do chladničky a môžeme krájať.

Lydia

Predošlý
Jemné a sladučké jablkové pyré.
Ďalší
Nepečená čokoládová dobrota
Predošlý
Jemné a sladučké jablkové pyré.
Ďalší
Nepečená čokoládová dobrota