0 0
Chrenová alebo kôprová omáčka podľa vlastnej chuti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

3 pl Olej
5 pl Hladká múka
0,7 l Mlieko
3 pl Maslo
1 dcl Šľahačková smotana
p.ch. Kryštálový cukor
p.ch. Ocot
p.ch. Soľ
p.ch. Chren
0,3 l Bravčový vývar

Chrenová alebo kôprová omáčka podľa vlastnej chuti

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Prinášame Vám recept na známu Chrenovú omáčku vhodnú najmä k hovädziemu mäsu a knedle. Pre obmenu môžte namiesto chrenu použiť kôpor a bude lahodná kôprová omáčka, ktorá sa hodí ako k mäsu, tak i k fašírkam.
Tip : do kôprovej omáčky pridajte na kocky uvarené zemiaky, prípadne rozšľahané vajce. Omáčka bude hustejšia i chutnejšia.

(Visited 3 929 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do rozohriateho oleja a masla dáme múku a urobíme zápražku bledohnedej farby. Robíme ju pomaly, aby nám neprihorela. Odstavíme a necháme chvíľu schladnúť (nie je to nutné, ale takto určite nezhrčavie). Vývar, potom mlieko vlejeme opatrne do zápražky a poriadne rozmiešame.

2
Hotovo

Dáme znova na sporák a omáčku často miešame. Postupne, keď začína hustnúť, miešame stále a pridáme i smotanu. Osolíme a necháme ju trocha povrieť.

3
Hotovo

Odstavíme a dochutíme - pridáme nastrúhaný chren a dochutíme octom a cukrom. Už nevaríme.

4
Hotovo

Rovnako môžeme pripraviť kôprovú omáčku - po odstavení bešamelky do nej pridáme nasekaný čerstvý alebo mrazený kôpor. Dovarenú, odstavenú omáčku dochutíme octom/opatrne a štipku cukru, soli podľa vlastnej chuti.

Lydia

Predošlý
Bravčové na leči s tarhoňou.
Ďalší
Rosé Živá Voda
Predošlý
Bravčové na leči s tarhoňou.
Ďalší
Rosé Živá Voda