0 0
Lahodné placky „Hychiny“ plnené syrom hotové do 30 minút

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
Placky
400 g Hladká múka
1 čl Jogurt
1 čl Jedlá sóda
1 čl Soľ
300-400 g Syr adygei
p.ch. Bylinky
p.ch. Petržlenová vňať
p.p. Maslo
Dip k plackám
200 ml Jogurt
2 ks Strúčiky cesnaku
3 čl Bylinky

Lahodné placky „Hychiny“ plnené syrom hotové do 30 minút

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Placky

  • Dip k plackám

Popis

Zdieľať

Typické kaukazské placky, ktoré sa volajú Hychiny. Možno vyzerajú zložito, ale rozhodne nie sú. Budete ich mať hromadu, a to dokonca do 30 minút. Náplň môžete skúsiť rôznu, ale typická je práve syrovo-bylinková.🙂

(Visited 495 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

K jogurtu primiešajte sódu a nechajte 5 minút odstáť.
Múku zmiešajte so soľou, nalejte jogurt so sódou a spojte do pružného cesta.

2
Hotovo

Nakoniec vymieste z cesta bochník, posypte zľahka múkou a nechajte 10 minút kysnúť pod utierkou alebo vo fólii.
Na náplň zmiešajte syr, bylinky a soľ podľa chuti.

3
Hotovo

Cesto rozdeľte na 6 rovnakých kusov a rozvaľkajte do placiek o priemere cca 10 cm.
Do stredu každej placky dajte približne 2 lyžice náplne a uviažte do vaku.Vak následne rozvaľkajte do tenkého kruhu s priemeromzhruba 20 cm.

4
Hotovo

Na suchej panvici opekajte placky na každej strane 3 minúty dozlatista.
Skladajte ich na hromadu a hotovú placku vždy ľahko potrite maslom.
Pred podávaním rozkrájajte do kríža.

5
Hotovo

Hotové placky podávajte ešte horúce s dipom vytvoreným z rozotreného cesnaku byliniek a jogurtu. Dobrú chuť.🙂

Lydia

Predošlý
Kuracie guličky v smotanovej omáčke – rýchly obed z jedného pekáča!
Ďalší
Zapečené kuracie guličky na smotane pripravené ľahko a rýchlo!
Predošlý
Kuracie guličky v smotanovej omáčke – rýchly obed z jedného pekáča!
Ďalší
Zapečené kuracie guličky na smotane pripravené ľahko a rýchlo!