Ingrendiencie
-
200 g Bravčové mäso
-
200 g Kyslá kapusta
-
100 g Ryža
-
100 g Klobása
-
150 g Cibuľa
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
250 ml Kyslá smotana
-
p.ch. Soľ, korenie
-
10 g Mletá červená paprika
Popis
Typické slovenské jedlo s dávnou históriou, ktoré sa traduje po slovenských rodinách do dnes. Základom receptu je mleté mäso, kapusta a ryža, ktorá vytvára spolu s ostatnými ingredienciami chutný a sýty pokrm.
(Visited 3 502 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na rozpálenom tuku orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme scedenú kyslú kapustu, mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie, na kocky pokrájanú klobásu, mletú červenú papriku a prelisovaný cesnak |
2
Hotovo
|
Do takto pripravenej zmesi vmiešame uvarenú ryžu a všetko preložíme do vymasteného pekáča. |
3
Hotovo
|
Zalejeme kyslou smotanou a pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov 15 až 20 minút. |