0 0
Domáci jablčný ocot

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

10 ks jablká
10 čl Trstinový cukor
p.p. Voda

Domáci jablčný ocot

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Jablčný ocot je produkt, ktorý vzniká kvasením jabĺk. V tomto „kvasenom zázraku“ sú ukryté naozaj cenné vitamíny, minerály a kyseliny odkaz. Tento ocot disponuje obrovským množstvom účinkov na ľudské zdravie. Je vhodný aj na chudnutie, bradavice, bolesť hrdla, cholesterol, pleť alebo akné.

(Visited 340 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Jablká dobre umyjeme, vysušíme a spolu so šupkou i jadrovníkom postrúhame na hrubom strúhadle.

2
Done

Vo filtrovanej vode rozmiešame cukor drevenou vareškou alebo plastovou lyžicou (nie kovovou).

3
Done

Jablká vložíme do veľkého pohára či džbánu a zalejeme cukrovou vodou, tak aby boli celé ponorené.

4
Done

Hrdlo nádoby prekryjeme gázou, upevníme gumičkou a necháme odpočívať mimo slnečného žiarenia, pri izbovej teplote 2 až 3 týždne. Po čase sa na povrchu môže vytvoriť želatínový mútny povlak, tzv. matka. Takýto jav je úplne prirodzený.

5
Done

Po 2 až troch týždňoch, keď tekutina nadobudne sladkokyslú octovú vôňu, je ten správny čas na jej cedenie. Jablká a matku vyhodíme, tekutinu vrátime do nádoby a opäť uzavrieme gázou a gumičkou.

6
Done

O ďalšie 3 až 4 týždne si môžeme užívať svoj domáci jablčný ocot v bio kvalite.

Lydia

previous
Kôprová omáčka s vareným hovädzím
next
Chutná rajčinová s kapustou a bôčikom.
previous
Kôprová omáčka s vareným hovädzím
next
Chutná rajčinová s kapustou a bôčikom.