0 0
Domáci jablčný ocot

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

10 ks jablká
10 čl Trstinový cukor
p.p. Voda

Domáci jablčný ocot

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Jablčný ocot je produkt, ktorý vzniká kvasením jabĺk. V tomto „kvasenom zázraku“ sú ukryté naozaj cenné vitamíny, minerály a kyseliny odkaz. Tento ocot disponuje obrovským množstvom účinkov na ľudské zdravie. Je vhodný aj na chudnutie, bradavice, bolesť hrdla, cholesterol, pleť alebo akné.

(Visited 356 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Jablká dobre umyjeme, vysušíme a spolu so šupkou i jadrovníkom postrúhame na hrubom strúhadle.

2
Hotovo

Vo filtrovanej vode rozmiešame cukor drevenou vareškou alebo plastovou lyžicou (nie kovovou).

3
Hotovo

Jablká vložíme do veľkého pohára či džbánu a zalejeme cukrovou vodou, tak aby boli celé ponorené.

4
Hotovo

Hrdlo nádoby prekryjeme gázou, upevníme gumičkou a necháme odpočívať mimo slnečného žiarenia, pri izbovej teplote 2 až 3 týždne. Po čase sa na povrchu môže vytvoriť želatínový mútny povlak, tzv. matka. Takýto jav je úplne prirodzený.

5
Hotovo

Po 2 až troch týždňoch, keď tekutina nadobudne sladkokyslú octovú vôňu, je ten správny čas na jej cedenie. Jablká a matku vyhodíme, tekutinu vrátime do nádoby a opäť uzavrieme gázou a gumičkou.

6
Hotovo

O ďalšie 3 až 4 týždne si môžeme užívať svoj domáci jablčný ocot v bio kvalite.

Lydia

Predošlý
Kôprová omáčka s vareným hovädzím
Ďalší
Chutná rajčinová s kapustou a bôčikom.
Predošlý
Kôprová omáčka s vareným hovädzím
Ďalší
Chutná rajčinová s kapustou a bôčikom.